DÜNYA İHRACATININ PANDEMİ ÖNCESİ, PANDEMİ DÖNEMİ VE PANDEMİ SONRASINI DEĞERLENDİRDİ

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Analist ve Rize Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP; DÜNYA İHRACATININ PANDEMİ ÖNCESİ, PANDEMİ DÖNEMİ VE PANDEMİ SONRASINI DEĞERLENDİRDİ Prof. Dr. Reşat Kasap; “Türkiye dahil..

DÜNYA İHRACATININ PANDEMİ ÖNCESİ, PANDEMİ DÖNEMİ VE PANDEMİ SONRASINI DEĞERLENDİRDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 298 views Whatsapp

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Analist ve Rize Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP;

DÜNYA İHRACATININ PANDEMİ ÖNCESİ, PANDEMİ DÖNEMİ VE PANDEMİ SONRASINI DEĞERLENDİRDİ

Prof. Dr. Reşat Kasap; “Türkiye dahil OECD Ülkelerinin, Pandemi öncesi (2018 ve 2019), Pandemi anı (2020 ve 2021 ilk yarısı) ve Pandemi sonrası (2021 ikinci yarısı) Aylık Ihracat verilerine ilişkin grafikleri aşağıda verilmiştir. Grafiklerde dikkat çeken en önemli husus; Türkiye dahil, bütün OECD Ülkelerinin Ocak 2018-Aralık 2021 arasındaki süreçte, hemen hemen aynı tepkileri verdikleri, keskin bir “V” şeklinde olduğu görülmektedir. Farklı olan nokta, rakamsal değerlerin her ülkenin şartlarına göre değişebildiğidir. Özetle grafikleri verilen tüm ülkeler, İhracat açısından Pandemi döneminde bulundukları nokta, her bir ülkenin son yılların en düşük İstatistikleri yaşadıklarıdır.” şeklinde değerlendir.

Analist Prof. Dr. KASAP, “Bu durum, Pandemi sonrası şartlara bağlı olarak tüm OECD Ülkelerinde yükselme sürecinde olduğu ve yakın gelecekte (yılsonuna kadar), bu trendin devam etme eğiliminde bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Türkiye açısından Aylik İhracat Verilerine bakıldığında, Pandemi döneminde, neredeyse bütün ülkelerle aynı “V” yapısında iken, Pandemi sonrası, bütün OECD ülkelerine göre daha hızlı ve daha dik yükselişe sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.” diye kamuoyunu bilgilendirdi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.