DEVA PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ÖMER KÖROĞLU’

DEVA PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ÖMER KÖROĞLU’ ‘’VARDA SUYU PROJESİ NEDEN BİTİRİLEMİYOR?’’ 8 YILDIR VARDA SUYU AKMIYOR İSMET KÖSOĞLU RİZE-22015 yılında ihalesi yapılan Varda İçme Suyunun bugüne kadar yapılmamasına DEVA..

DEVA PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ÖMER KÖROĞLU’
Son Güncelleme: Bu Haber 580 views Whatsapp

DEVA PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ÖMER KÖROĞLU’ ‘’VARDA SUYU PROJESİ NEDEN BİTİRİLEMİYOR?’’

8 YILDIR VARDA SUYU AKMIYOR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-22015 yılında ihalesi yapılan Varda İçme Suyunun bugüne kadar yapılmamasına DEVA Parti İl Başkanı Ömer Köroğlu tepki gösterdi.

DEVA Parti İl Başkanı Ömer Köroğlu uzunca bir süredir tamamlanmayan Varda İçme Suyu hakkında açıklamada bulundu. Başkan Köroğlu yazılı açıklamasında şunları yazdı’’ Dönemin Rize Milletvekili Sn. Hasan KARAL’ ın emek ve uğraşları neticesinde 2013 yılında projelendirilen ve Mayıs 2015 de ihalesi yapılan, Rize’nin batı kısmındaki yaklaşık 30 bin nüfusa hitap edeceği öngörülen, Rize’nin önümüzdeki 50 ile 100 yıl içerisinde herhangi bir su problemi yaşamaması için hazırlanan Varda suyu projesi üzerinden geçen 8 yıla rağmen neden hala bitirilemiyor.

Proje toplam maliyetinin ihale tarihinde 45 milyon ₺ olduğu ve toplam uzunluğunun ise 59.900m olduğu Varda suyu Projesinin yüzde 70’i Özel İdare, yüzde 30’u da İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı belediyeleri üstlenecekti. Bu sayede projede hem belediyelerin sırtından bu yük kalkmış olacak ve ilk defa Devlet Su İşleri vasıtası ile köylere su götürülmesine Rize’den başlanacaktı.

Yaptıkları Açıklamalarla Mangalda Kül Bırakmayan İktidarın Rize’deki Mebuslarından, Deva Partisi Rize İl Başkanlığı olarak, iktidar partisi vekillerinin önce 2017 son olarak ta 2020 yılı içerisinde projeyi tamamlama sözlerini kendilerine hatırlatmak isteriz. Üzerinden geçen yıllar dikkate alındığında, son yıllarda yaşanılan Küresel iklim değişikliğinin sebep olduğu önemli olaylardan birisi de kuraklıktır. Bu kuraklık neticesinde Rize’nin bahse konu ilçe ve köylerinde acil içme suyu ihtiyacı sorunun devam ettiği kaçınılmaz bir gerçektir.

Geçen 8 Yılın Ardından, İhalesi başlandığında Andon suyuna alternatif içme suyu şebekesi ve su sorunu yaşayan ilçe ve köylerdeki vatandaşlarımızın da büyük umut bağladığı bu projeyle ilgili son durum hakkında kamuoyu iktidar kurumudan, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini beklemektedir’’dedi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.