DEĞİŞİK NOTLAR DHMİ Rize’de uçuruyor

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile DEĞİŞİK NOTLAR DHMİ Rize’de uçuruyor. Türkiye’deki en yeni Havalimanlarından olan Rize-Artvin Havalimanı her geçen ay uçuş yoğunluğunu arttırıyor. Nisan ayında Rize-Artvin Havalimanında iç hatlar yolcu trafiği..

DEĞİŞİK NOTLAR  DHMİ Rize’de uçuruyor
Son Güncelleme: Bu Haber 98 views Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile

DEĞİŞİK NOTLAR

DHMİ Rize’de uçuruyor.

Türkiye’deki en yeni Havalimanlarından olan Rize-Artvin Havalimanı her geçen ay uçuş yoğunluğunu arttırıyor.

Nisan ayında Rize-Artvin Havalimanında iç hatlar yolcu trafiği 97.155 kişi oldu. İniş-kalkış yapan uçak trafiği ise 641 iç hatlarda, 3 dış hatlarda olmak üzere toplamda 644 ‘e ulaştı. https://gazete53.com/degisik-notlar-d…-rizede-ucuruyor/ ‎

Rize’den uçmak isteyenlerin önemli isteği uçak sayısının arttırılması. İzmir, Antalya, Bursa seferlerinin olması ve ayrıca sabah gidip dönecek iş adamları için Ankara ve İstanbul’a sabah gidip gece saatlerinde dönülecek şekilde uçak konulması.

———

İlçelerin statüsü değişebilir

İçişleri bakanlığınca ilçelerin büyüklüğü, nüfusu, stratejik özelliği ve gelişmişliği bakımından 1’den 6 ya kadar derecelenme yapılmış.

Rize’de bildiğim kadarıyla 5 numara olan İkizdere ilçesi yönetici tarafından en çok mağdur olan ilçe.

5 numaralı ilçelerde en büyük amir Kaymakam eksikliği çok olur.4 veya 6. derecede ilçelerde böyle bir durum yaşanmaz. Yaşansa da çok kısa sürüyor.

İkizdere son yıllarda Vekil Kaymakamlarla daha çok yönetiliyor. Vekil asil Kaymakam yetkisi imzası kullanır ama asil Kaymakam gibi görevini yapamadığı bir gerçektir.

Genç Kaymakam adayı Vekaleten Bakanlık oluruyla atanmıştır veya hemen gidecek endişesi taşır veya siyasetçilerin oyuncağı olur.

Vekaletten kurtulmak için İkizdere gibi 5 dereceli olan ilçelerin 4 veya 6dereceli ilçelere değişmesi lazım.

———

Çayeli’nde Petrol

Yıllardır gündemde yer alır Çayeli açıklarındaki petrol.

Bazen siyasetçilere seçim zamanı yem olur, bazen akademisyenler günde 1 ton petrol sızıntısı olduğunu söyler.

Bu kez Gümüşhane Üniversitesinden Jeofizikçi Prof.Dr. Nafiz Maden’ atanmış Bakanlardan olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamalarını değerlendirerek nasıl ölçü yaptı bilmiyorum Rize’de günlük 1 ton petrol sızıntısı olduğunu söylemiş.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Sinop, Trabzon ve Rize’de petrol bulunabilecek alanlarda çalışma yapılması için takvim hazırlandığına dair açıklamalarını değerlendiren Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, “Petrol sızıntısını seçim vaadi olarak görenler yanıldı, Rize’de günde 1 ton petrol denize sızıyor” dedi.

Bölgenin potansiyel petrol ve doğalgaz olduğunu belirten Prof. Dr. Maden, bu haberleri seçim vaadi olarak değerlendirenlerin yanıldıklarını söylerken elinde ne vardı merak ediyorum.

Çayeli açıklarında çoğunlukla seçim döneminde petrol çıktığı söylenir.

Petrol çıktığına madem ki bakıyoruz niye çıkması için çalışma yok.

Günlük 1 ton petrol sızıyorsa atanmış Bakan niye çaba göstermiyor. Oysa seçim öncesi hemen her köşeden petrol fışkırdığı haberlerini çok görmüştük.

Daha fazla beklemeden Çayeli açıkları delinsin vesselam.

————

AKP Milletvekili Mecliste

AKP Rize Milletvekili Harun Mertoğlu’nu ilk kez Meclis kürsüsünde konuşurken görmekten mutlu olduk.

Mertoğlu çay mevsimi başlarken Çay’dan bahsetti. Üretimden, çaylık alanlardan bahsederken ruhsatsız çaylıkların ruhsatlandırıldığın söylerken eksik söylemiş.

Zira İkizdere’de halen birçok çay bahçesinin ruhsatı yok hatırlatmak istedim.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş