Cumalıkızık, dünyanın ‘en iyi turizm köyleri’ arasında

Cumalıkızık, dünyanın ‘en iyi turizm köyleri’ arasında        BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen UNWTO 2022 En Ä°yi Turizm Köyleri Listesine ve GeliÅŸtirme Programına seçilen köyler Suudi Arabistan’da düzenlenen..

Cumalıkızık, dünyanın ‘en iyi turizm köyleri’ arasında
Son Güncelleme: Bu Haber 135 views Whatsapp

Cumalıkızık, dünyanın ‘en iyi turizm köyleri’ arasında

  

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen UNWTO 2022 En Ä°yi Turizm Köyleri Listesine ve GeliÅŸtirme Programına seçilen köyler Suudi Arabistan’da düzenlenen törenle belgelerine kavuÅŸtu. Türkiye’den 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca aday gösterilen ve GeliÅŸtirme Programına seçilen Cumalıkızık listede yer alma baÅŸarısı gösterdi.

bursaekspress.com / BURSA (Ä°GFA) – Bursa Ä°l Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan aday baÅŸvuru dosyası Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulmuÅŸ ve Bakanlığımızca BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 2022 yılı yarışmasında aday gösterilmiÅŸti.

57 ülkeden 130 başvurunun yapıldığı yarışmada dünyanın en iyi turizm köyü Geliştirme Programına seçilen Cumalıkızık, Suudi Arabistan’ın Alula kentinde düzenlenen törene davet edildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) organizasyonuyla Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Cumalıkızık için Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer katıldı. Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb, Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikaşvili Cumalıkızık’ın gösterdiği bu uluslararası başarısı vesilesi ile tebriklerini ilettiler.

9 KRÄ°TER ÃœZERÄ°NDEN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LDÄ°

Hatırlanacağı gibi, kültürel ve doğal kaynaklar, kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması, ekonomik sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik, çevresel sürdürülebilirlik, turizmin gelişimi ile değer zincirinin entegrasyonu, altyapı ve erişilebilirlik, sağlık, emniyet ve güvenlikten oluşan 9 kriter üzerinden değerlendirmelerin yapıldığı Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 2022 yılı yarışmasına 57 ülkeden 130 başvuru yapılmıştı.

Yarışmanın sonuçları ise 20 Aralık 2022 tarihinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün resmi web sitesinden ilan

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriÅŸ
betnis
yakabet giriÅŸ