ÇİLLİOĞLUNDAN BAŞKAN RAHMİ METİN’E TEŞEKKÜR

ÇİLLİOĞLUNDAN BAŞKAN RAHMİ METİN’E TEŞEKKÜR 12 BİN TON ÇÖP ÇAYDAN 4 BİN TON MANGAL KÖMÜRÜ YAPILACAK İSMET KÖSOĞLU RİZE-RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu Rize Organize Sanayi Sitesinde bazı işadamları..

ÇİLLİOĞLUNDAN BAŞKAN RAHMİ METİN’E TEŞEKKÜR
Son Güncelleme: Bu Haber 370 views Whatsapp

ÇİLLİOĞLUNDAN BAŞKAN RAHMİ METİN’E TEŞEKKÜR

12 BİN TON ÇÖP ÇAYDAN 4 BİN TON MANGAL KÖMÜRÜ YAPILACAK

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu Rize Organize Sanayi Sitesinde bazı işadamları ile birlikte ziyarette bulundu. Rize Belediyesinin yaptığı Çay çöpünden mangal üretim tesisini gezerek Belediye Başkanı Rahmi Metin’e girişimi için teşekkür etti.

Kalkandere’de bulunan Rize Organize Sanayii Sitesinde bir gurup işadamlarıyla incelemede bulunan RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu bir açıklama yaptı. Çillioğlı’nun açıklaması şöyle’ ’ İlimizde değerleri pek bilinmeyen ciddi ve büyük yatırım ve şirketleri gezmeye, onlara moral aşılamaya ve farkındalık yaratmaya devam ederken, yolumuz Rize Belediyesinin dev yatırımına düştü. Her yıl atıl kalan kötü niyetlilerin eline geçen ya da çay fabrikası kazanlarında yakılan 12 Bin Ton Çay çöpü ÇAYKUR’dan alıp 4 Bin Ton mangal kömürü yapacak olan tesisin yapımını başaran Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e teşekkür ediyorum. Bu tesisin piroliz yöntemiyle 400-500 derecede çay çöplerini ayrıştırıp Katı, Sıvı, Gaz haline dönüştürüp, İşlenmiş bu çay çöplerin Katı kısmı mangal kömürüne dönüşecek. Sıvı kısmı işlenip muhtemelen tarımsal ilaç ya da gübrede kullanılacak, Gaz kısmı ise tüm tesisi çalıştıracak enerji için yanması sayesinde ısıtması sağlayacak enerji olarak kullanılacaktır. Tesisin inşası 8 dönüm zor doğal şartlardaki Rize OSB arazisinde tamamen Türk mühendislerin bir başarısı olarak 4 dönüm kapalı alanda yapıldı. Tesis tamamlandığında 25-30 kişi sürekli istihdam olarak çalışacak, tesisin faydaları Bununla kalmadı aynı zamanda tesisin çatısında Güneş panelleri ile enerji üretimi yapılacak.

Rize’de yaşayan Başkan başarılı olur

Rize’de yaşayanların ısrarla Rize’de yaşayan Belediye Başkanı istemlerin boşuna olmadığını Rahmi Metin yaptıkları ile bu talepleri kanıtlamaya devam ediyor. Başkan Rahmi Metin bir sanayici olarak bana göre devrim niteliğinde olan bu projede yatırım kararı alıp, kaynak ayırması tarihi bir dönüşüm olarak görüyorum. Belediyelerin kamusal alanda yatırımcı kimliklerinin öne çıkması hakkında büyük memnuniyet duyarken bu ve benzeri istihdam, üretim, İhracat yapılan devasa projelerin devam etmesini istiyoruz.

Tebrikler Başkan Rahmi Metin’’ dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.