ÇAYKUR’DAN ÇAYIN GEÇMİŞİNE EMEK HARCAYABLARIN HATIRASINA “İNHİSAR ÇAYI” ÜRETTİ

ÇAYKUR’DAN ÇAYIN GEÇMİŞİNE EMEK HARCAYABLARIN HATIRASINA “İNHİSAR ÇAYI” ÜRETTİ Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) ürün gamını sürekli olarak geliştirilmeye, tüketicilerine, çay satış mağazalarına ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan onlarca..

ÇAYKUR’DAN ÇAYIN GEÇMİŞİNE EMEK HARCAYABLARIN HATIRASINA “İNHİSAR ÇAYI” ÜRETTİ
Son Güncelleme: Bu Haber 156 views Whatsapp

ÇAYKUR’DAN ÇAYIN GEÇMİŞİNE EMEK HARCAYABLARIN HATIRASINA “İNHİSAR ÇAYI” ÜRETTİ

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) ürün gamını sürekli olarak geliştirilmeye, tüketicilerine, çay satış mağazalarına ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan onlarca bayilerine, yeni ürünlerin yanında geçmişin anısına ve üretmeye devam ediyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

ÇAYKUR’un Cumhuriyetinin 100. Yıl anısına koleksiyon ürün olarak sınırlı sayıda çok özel bir tasarımla üretti çay büyük beğeni toplamıştı. Çaykur şimdi de, Çayın geçmiş tarihine emek harcamış olan ve bugün hayatta olmayan tüm isimli, isimsiz kahramanların hatırasına saygı ve sevgi göstermek olarak çam şişede İNHİSAR Çayını üretti.

ÇAYKUR Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM; “İnhisar Çayı 1917 Yılında gerçekleştirilen bir gezi sonrası Ali Rıza Erten tarafından hazırlanan bir raporda Rize ve havalisinde çay yetiştirebileceğine dair tespitte bulunmuştur. 1923 yılında Zihni Derin Rize’ye gelerek çay yetiştirilmesi konusunda çalışmalar yapmıştır. 6 Şubat 1924 yılında 407 sayılı Rize Vilayetiyle Borçka Kazasında Fındık, Portakal, Mandalina, Limon ve Çay yetiştirilmesi hakkında kanun çıkarılmıştır. Kanunun çıkarılmasında ayrıca Rize Vekilleri Esat ÖZOĞUZ ve Ekrem RİZE’nin çok katkıları bulunmaktadır. 1942 yılında çıkarılan 4233 sayılı kahve ve çay inhisarı kanunu ile çay üretim görevi Devlet İnhisarı altında Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumuna verilmiştir. İnhisar Çayı bu dönemde çıkarılmış olan bir üründür. Rize ve komşu illerinde birinci dünya savaşı sonrasında başlayan çay yetiştirme çalışmaları isimleri bilinen ve bilinmeyen nice kahramanın inanç azim ve kararlılığıyla bugünlere ulaştırılmıştır. İlk çay kanunumuzun çıkarılmasının 100. yılı anısına ürettiğimiz bu ürünü geçmişte emek harcamış tüm kahramanlara ithaf ediyoruz. Ve her birsine minnetle Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. ” dedi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş