ÇAY KUR RİZESPOR’DA GÜNDEM “ŞIMARIP ŞAŞIRMAYIN, TRENİ KAÇIRMAYIN”

ÇAY KUR RİZESPOR’DA GÜNDEM “ŞIMARIP ŞAŞIRMAYIN, TRENİ KAÇIRMAYIN” Trenyol Süper liginin üçüncü haftasında Çay Kur Rizespor Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u deplasmanda güzel bir oyunla 3-2 yenerek haklı bir galibiyet almıştır. Bu..

ÇAY KUR RİZESPOR’DA GÜNDEM “ŞIMARIP ŞAŞIRMAYIN, TRENİ KAÇIRMAYIN”
Son Güncelleme: Bu Haber 303 views Whatsapp

ÇAY KUR RİZESPOR’DA GÜNDEM “ŞIMARIP ŞAŞIRMAYIN, TRENİ KAÇIRMAYIN”

Trenyol Süper liginin üçüncü haftasında Çay Kur Rizespor Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u deplasmanda güzel bir oyunla 3-2 yenerek haklı bir galibiyet almıştır.

Bu galibiyetin faktörleri arasında İlhan Palut’un kurulması gerekli takımı ve hamleleri, yeni katılan oyuncuların takıma adaptasyonları, kadroda bulunan tüm futbolcuların forma beklentisi, sahada kalan futbolcuların her geçen gün form grafiğinin yükselerek tatlı rekabetin oluşması ile deplasmanda kötü bir Trabzonspor’u yakalayarak bu galibiyette önemli etken olmuştur.

Zafer sarhoşluğuna kapılıp geçmişten ders çıkarmayan başlığını attığım “Şımarıp şaşırmayın treni kaçırmayın” diyerek on bir sene önce 2012/2013 futbol sezonunda 6 Haftada o sezon Şampiyonu Galatasaray’ı yenip ligde tek namağlup takım olarak 3 sıraya kadar yükselen Orduspor zafer sarhoşluğu yönetim zaafından oluşan bir yönetimle bir türlü toparlanamayarak şımarıp şaşırarak o sezon kümeye düşerek bir daha Süper Lige çıkamadığı gibi şu anda Profesyonel liglerde esameleri dahi okunmuyor.

Hani bir laf vardır “Korktuğum başıma geldi” diye olumsuz olarak söylenilen kelimeden yola çıkılarak son dakika transferleri ilk beş haftada katkı sağlayamaz korkusu başımıza gelmeyerek önceki yazılarımda belirttiğim gibi İlhan Palut hem yerli hem milli misali elindeki hamuru çok iyi yoğuruyor, bizim Çay Kur Rizespor’da çekindiğim noktalar arasında transferlerin son dakikalarda yapıldığı ancak takıma uyum ve adaptasyon babında savunmada Atilla Mosci, orta sahada Dal Varesanoviç, Gustavo Affonso Saurbeck ve Altın Zeqiri şu ana kadar beklentilerin üzerinde bir görüntü verip nokta transferler olduklarını göstererek takıma sezon sonuna kadar büyük katkı sağlayacaklardır.

Geçen sezon oynadıkları futbollarının dahada üzerine kattıkları gözüken Mithat Pala, Benhur Keser, Gökhan Akkan, Olawoin, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan ve Muhammet Taha Şahin de her geçen gün teknik Direktör İlhan Palut’un talimatları doğrultusunda üzerlerine katmaya devam ederken kenarda oturan ve kadroya giremeyen oyuncularda rekabet oluşturarak forma peşine düşmeleri tatlı rekabetin olduğu kurumda başarı kaçınılmaz hale geleceğinden artık Trabzonspor maçının unutularak güçlü kadrosu bulunan Fatih Karagümrük maçına adapte olmamızın gerektiğinden üç ihtimalli sonuçlu karşılaşmanın bizleri beklediği bu nedenle kontollü, dikkatli ve sabırlı oynayarak Fatih Karagümrük takımını yenmeliyiz; yenemezsek te yenilmemeliyiz.

Her ne kadar ilk üç haftalık maç ve özellikle Trabzonspor maçı periyoduna dayanarak yapmış olduğum yorum bir bütün olarak değerlendirildiğinde son dakika transferlerinin takıma çabuk adapte olması geçen sezon Trendyol 1. Liginde mücadele eden futbolcuların ben Trendyol Süper Lig futbolcusuyum diyerek üzerine katması ile İlhan Palut’un futbolcularına bakış açısı oyun kurgusu anında müdahalesi ile spor kamu oyunun takdirini kazanarak daha kaliteli Çay Kur Rizespor yaratmak için mücadelenin eksiksiz olarak yapıldığı görülmekle;

Yeter ki geçen hafta deplasmanda Trabzonspor karşısında alınan galibiyet sarhoşluğuna girip şımarıp şaşırmadan treni kaçırmadan sadece önünde bulunan Fatih Karagümrük maçını düşünen ve transferin son günlerinde nokta transferlerin yapılması ile şımarıp şaşırmadan treni kaçırmadan her şey Çay Kur Rizespor için olması dileğimizle.

ŞEREF YEREBAKAN

Araştırmacı Yazar, Spor adamı, Teknik Direktör

TMVFL Federasyonu Doğu Karadeniz Temsilcisi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş