BİR NAİF İNSAN BİR RİZESPOR SEVDALISI

BİR NAİF İNSAN BİR RİZESPOR SEVDALISI RİZE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI İSMAİL ÖMEROĞLU Rize’nin, Rizespor’un yakın tarihine bakarsanız. Memleketini seven tek derdi Rize’ye Rizespor’a hizmet etmek olan naif insanlarla karşılaşırsınız. Bunlardan..

BİR NAİF İNSAN BİR RİZESPOR SEVDALISI
Son Güncelleme: Bu Haber 647 views Whatsapp

BİR NAİF İNSAN BİR RİZESPOR SEVDALISI

RİZE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI İSMAİL ÖMEROĞLU

Rize’nin, Rizespor’un yakın tarihine bakarsanız. Memleketini seven tek derdi Rize’ye Rizespor’a hizmet etmek olan naif insanlarla karşılaşırsınız. Bunlardan biri de Rize Derepazarı Tersane Mahallesi’nde olan İsmail Ömeroğlu’dur.

ÖMEROĞLU KARDEŞLER

İsmail Ömeroğlu; 1916 yılında Rize’de doğdu. Rize ilinin ilk futbol hakemlerindi. 1973-1977 yılları arasında Rize Belediye Başkanlığı yaptığı yaptı. Rize İli Derepazarı İlçesinden olup, Ömeroğlu ailesindendir. Rizeli Gazeteci Yazar Rahmi Arer, İçişleri Eski Bakanı Hamdi Ömeroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın danışmanlarından Ünlü Çevirmen Hilmi Ömeroğlu’nun kardeşidir.

BEDEN TERBİYESİ RİZE İL MÜDÜRÜ

1943-44 yıllarında Rize de futbol hayatında oldukça etkili bir rol oynadı. 1947 yılından sonra Rize’nin ilk futbol hakemlerinden biri ve Beden Terbiyesi Bölge Müdürü olarak Rize futboluna büyük katkı sağladı. 1959-64 yılları arasında Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı yaptı. Rize esnafının sorunları ile yakından ilgilendi. Ağabeyi Rahmi Arer’in çıkardığı Rize Gazetesi’nde Rizelilerin sorunlarını konu alan köşe yazıları yazdı.

DOĞRU BİLDİĞİNDEN ŞAŞMAYAN BAŞKAN

Katı tavizsiz ve doğru bildiğinden şaşmayan bir yapısı vardı. 1973-1977 yılları arasında Rize Belediyesi Başkanı olarak hizmet verdi. Belediyede kurumsal yapılaşmayı sağladı. O güne değin şekil almamış olan çöp sorununa çözüm getirdi. Belediyede çalışanın hakkını veren ve çalışmayanı barındırmayan bir yapısı vardı. Rize’de sağlıklı ve ucuz ekmek tüketimini sağlamak için Belediye Ekmek fırını açarak fırıncılarla rekabet sağladı.

EN BÜYÜK TUTKUSU RİZESPOR’DU

RİZESPOR GÜNÜ ONUN FİKRİYDİ

Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü’nü yürüttüğü dönemde Rizespor’a büyük katkı sağladı. Uzun süre yöneticiliğini ve ikinci başkanlığını yürüttüğü Rizespor adına düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan “ Rizespor Günü (16 Haziran 1974 ) onun fikriYdi. Ömeroğlu bu etkinliğin bütün hazırlıkları ile bizzat ilgilenmişti.

SİYASETİN İÇİNDE 40 YIL

CHP’nin Rize il teşkilatında yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği, ikinci başkanlık gibi çeşitli görevlerde bulunan Ömeroğlu, 40 yıl boyunca parti teşkilatında çalışmıştır. Ömrünün son yıllarını İstanbul Gümüşsuyu’nda Çay Apartmanı’nda bulunan evinde geçirdi. 5 Mayıs 1992 tarihinde tedavi gördüğü Esnaf Hastanesi’nde vefat etti. 6 Mayıs 1992 Cuma Günü Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rahmetle anıyorum…

Fatih Sultan KAR / İST.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş