BESTELİ MEVLİD İCRASI RİZE’DE DÜZENLENECEK

BESTELİ MEVLİD İCRASI RİZE’DE DÜZENLENECEK T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kapadokya Üniversitesinin koordinesinde, Rize Belediyesi’nin katkılarıyla, “Vefatının 600. Yılında Süleyman Çelebi Yılı Hafız Kemal Batanay bestesiyle Mevlid-i Şerif” programı..

BESTELİ MEVLİD İCRASI RİZE’DE DÜZENLENECEK
Son Güncelleme: Bu Haber 176 views Whatsapp

BESTELİ MEVLİD İCRASI RİZE’DE DÜZENLENECEK

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kapadokya Üniversitesinin koordinesinde, Rize Belediyesi’nin katkılarıyla, “Vefatının 600. Yılında Süleyman Çelebi Yılı Hafız Kemal Batanay bestesiyle Mevlid-i Şerif” programı Rize’de düzenlenecek.

Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yıl dönümünün UNESCO tarafından 2022 Yılı Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri kapsamına alınmasının ardından, Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı, ortak kültür değerimiz, Vesiletü’n-Necât olarak da adlandırılan Mevlid, ülkemizde, Balkanlar ve Orta Asya’da icra edilerek Süleyman Çelebi yâd edilecek.

Mevlid, Rize’de, 12 Ekim Perşembe günü, saat 18.00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Rahmet Gecesi’nde, Vesiletü’n-Necât musiki formunda icra edilerek, Süleyman Çelebi yâd edilecek.

HABER: NECATİ DİLİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş