Beden ve ruh sağlığı için yürüdüler

Beden ve ruh sağlığı için yürüdüler Rize’de, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dikkat çekmek amacıyla 3 bin 50 rakımlı Ovit Dağı Aksu Gölüne farkındalık faaliyeti gerçekleştirildi. Rize İl Sağlık..

Beden ve ruh sağlığı için yürüdüler
Son Güncelleme: Bu Haber 434 views Whatsapp

Beden ve ruh sağlığı için yürüdüler

Rize’de, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dikkat çekmek amacıyla 3 bin 50 rakımlı Ovit Dağı Aksu Gölüne farkındalık faaliyeti gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulubü (KDRK) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğine sağlık çalışanları ve dağcılardan oluşan 20 kişi katıldı.

Günün erken saatlerinde Rize’den hareket eden katılımcılar il merkezinden yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Ovit Dağı bölgesine araçla ulaştı. Katılımcılar Aksu Gölü’ne ulaşabilmek için yaklaşık 3 saat tırmanış yürüyüşü gerçekleştirdi.

Beden ve ruh sağlığına dikkat çekmek için doğanın katılımcılara sunduğu muhteşem manzara eşliğinde, sağlıklı yaşam için doğa sporlarının zihinsel dayanıklılığı arttırdığı zorlu yürüyüş parkurunun ardından hedefe ulaştılar.

Göl etrafında çeşitli faaliyetler gerçekleştiren katılımcılar doğanın, yeşilliğin ve temiz havanın keyfini doyasıya yaşadı.

-“Doğa herkese eşitlik sunuyor”

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulubü (KDRK) başkanı Mehmet Emin Ayhan, yaptığı açıklamada, Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak organizasyonuyla 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde yaklaşık 3 bin 50 rakımlı Ovit Dağı Aksu gölüne tırmanış faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ayhan, “Ulaştığımız göl bölgenin en büyük göllerinden ve doğal güzelliklere sahip. İnsanların ruh sağlığını düzeltmek için en güzeli doğa ile bütünleşmek. Bu bir farkındalık. Bunu başarabilenlerin ruh ve beden sağlıkları mükemmel oluyor. Doğa ile bütünleşemediğimiz zaman şehir hayatı insanları ruhsal yönden bunalıma sokuyor. Doğa herkese eşitlik sunuyor. İnsanlarımızı ruh ve beden sağlıklarını korumaları için doğa ile bütünleşmeye davet ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcılardan Sinan Çelik ise, çok da güzel ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

“İnsanların doğa ile buluşması, şehrin gürültüsünden stresinden uzaklaşması, negatif enerjilerini atmaları, beden ve ruh sağlığına dikkat çekmek için bir faaliyet gerçekleştirdik. Yayla insanlarıyla, buradaki diğer katılımcılarla bir arkadaş ortamı ile güzel vakit geçirdik. Bu tür faaliyetlerin gençlerimiz arasında yaygınlaştırılması, artırılması lazım. Bizimle beraber bu anı, bu keyfi herkesin yaşamasını istiyoruz.”

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, “Her yıl 10 Ekim tarihinde kutlanılan Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Eşitsizliklerin Olduğu Bir Dünyada Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir.” dedi.

Tepe, “Dünyada pek çok ülkede ırk, cinsiyet ve etnik köken üzerinden yaşanan eşitsizlikler insanların ruh sağlığı üzerinde de etkide bulunmuştur. Böylesi eşitsizliklerin olduğu toplumlarda ruhsal sıkıntısı olan birçok kişi, hakları olan ve hak ettikleri tedaviyi alamamakta, aileleri ve bakım verenleriyle birlikte damgalanma ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır.” diye belirtti.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.