BANA SABAH AKŞAM İĞNE VURAN AMCA KIZI ( BÖLÜM 10 )

  BÖLÜM ( 10 )BANA SABAH AKŞAM İĞNE VURAN AMCA KIZI Anılar aklımıza geldikçe yazılarımla ortak olmaya çalışıyorum. Gün yüzüne çıksın anılarımızı böylece siz okurlar için paylaşımda bulunmak istedim. Çocukluk..

BANA SABAH AKŞAM İĞNE VURAN AMCA KIZI ( BÖLÜM 10 )
Son Güncelleme: Bu Haber 326 views Whatsapp

 

BÖLÜM ( 10 )BANA SABAH AKŞAM İĞNE VURAN AMCA KIZI

Anılar aklımıza geldikçe yazılarımla ortak olmaya çalışıyorum. Gün yüzüne çıksın anılarımızı böylece siz okurlar için paylaşımda bulunmak istedim.

Çocukluk yıllarımda hastalanmıştım Rahmetli annemle doktora gittiğimde bana iğne vermişti. Doktorun Atatürk caddesinde yazıhanesi vardı Annem ve Sıtkı ye ablam beni oradaki Doktor amcaya getirdiler. Sadece ismi aklıma kalmıştı. Soyadını hatırlayamadı Doktor Baki Bey, İğnelerimi bana sabah, akşam amcakızı ablam Sitkiye ( Dili ) Kul

Aşağıdaki resimde eşiyle birlikte

Şaban Kul ve Sitkiye Kul Bu fotoğrafıda tarihin sayfa akışına eklemek istedim.

 

 

 

 

 

ŞAPKA TAKARDIK

Ortaokula başladığım zamanlar, önce Rize Lisesi orta kısmında okula başladım. Ertesi yıl Zihni Derin ortaokuluna okumaya başladım. Zihni Derin ortaokulu hemen bizim mahallede olup bizede yakındı.

O yıllarda öğrencilerin başında okul şapkaları vardı. Öğretmenlerimizi okul dışında nerde görsek selam verirdik. Selam vermeden geçmedik.

YILLARA MEYDAN OKUYAN FOTOĞRAF

YILLARA MEYDAN OKUYAN FOTOĞRAF

Şiyah Beyaz resimlerin olduğu yıllara ait bir nostalji resmi yıllara meydan okuyan bu resmi bizlerde tarihe not düşsün diye yayınlamaya çalıştık.

Bu değerli resimleri şahsıma eski arkadaşım ve Ses Sinemanın emektar makinisti şevki kolçak tarafından ulaştırıldı.

Bu serileri zaman içeresinde yayınlamaya çalışacağım. Hazırlık aşamasında olanları derliyorum.  Bu tarihi resim ses sineması önünde çekilmiş olup o döneme ait olan Murat 124 taksi nin önünde bu tarihi resmi çekmişler. Hacı Kemal Dili o dönemlerde Hacı kemal Dili nin arabasının önü aynı zamanda Hacı Kemal dili uzun zamanda Ses sinemasının Makinistliğini yapmıştı.

Soldan sağa doğru

Şevki KOLÇAK. Makinist, Kasap Eren Karaca Orhan Beyhan Beyhanlar oto tamirhane işletmecisi,  Hasan Karakan  ses sineması işletmecisi ve Kemal Dili taksici ve ses Sineması Makinisti

YAKLAŞIK 1977-78

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş