BABA MESLEĞİNİ DEVAM EDİYOR

BABA MESLEĞİNİ DEVAM EDİYOR FAHRETTİN KOPUZ 40 YIL ÖNCE AMERİKADAN ALDIĞI KAMA’SINA PAHA BİÇİLEMİYOR İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize merkezde yok olmaya yüz tutan baba mesleğini sürdüren nadir ustalardan birisi olan Fahrettin..

BABA MESLEĞİNİ DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 32.994 views Whatsapp

BABA MESLEĞİNİ DEVAM EDİYOR

FAHRETTİN KOPUZ 40 YIL ÖNCE AMERİKADAN ALDIĞI KAMA’SINA PAHA BİÇİLEMİYOR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize merkezde yok olmaya yüz tutan baba mesleğini sürdüren nadir ustalardan birisi olan Fahrettin Kopuz ‘’bıçak bileme özen isteyen bir meslektir’ ’dedi.

Rize eski orta cami arkasında mütevazı küçük işyerinde baba mesleğini sürdüren bıçak bileyicisi Dr. Fahrettin lakaplı Fahrettin Kopuz kesici alet bilemenin titizlik ve önem istediğini söyleyerek mesleği ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Bileme mesleğinin Doktoru olduğunu söyleyen Fahrettin Kopuz’’ bana bileyici doktor derler. Bu işe çocuk yaşta babamın yanında çalışarak başladım. Yanlız bıçak değil her türlü kesici alet, çay makasları bilemesi yanında bakım ve onarımlarını da yaparım. Bıçak bileme basit bir olay değildir. Bıçak veya başka kesici alet bilerken özenmek lazım, hassas bir konudur ve taş ile bileme yapmam. Elimde 40 yıl önce Amerika Teksastan 1.080 Dolar vererek aldığım orijinal el payımı bir kamam var. El işçiliği ile yapıldığı için çok az sayıda üretilmiş. Libir bileme ismi benim markamdır. Rize’de ilk kez 60 yıl önce babamın yaptığı Çay budama makasını numune olarak halen saklarım’’ dedi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.