AMATÖRÜN GÖNÜLLÜLERİ- MAHİR BİBEROĞLU

Rize Amatörünün Gönüllüleri Rize Amatörüne gönül verenler serilerine bir yenisini daha ekledik. Yıllar öncesinde AMATÖRÜN GÖNÜLLERİ  yazı serisini yazarken olumlu tepkiler aldım. Şimdi yeniden bu seriye yeni yazılar eklemeye başladım..

AMATÖRÜN GÖNÜLLÜLERİ- MAHİR BİBEROĞLU
Son Güncelleme: Bu Haber 765 views Whatsapp

Rize Amatörünün Gönüllüleri Rize Amatörüne gönül verenler serilerine bir yenisini daha ekledik. Yıllar öncesinde AMATÖRÜN GÖNÜLLERİ  yazı serisini yazarken olumlu tepkiler aldım. Şimdi yeniden bu seriye yeni yazılar eklemeye başladım yazamadıklarımı bu günden itibaren yazmaya başladım.

Bu yazı serimde Rize Amatörüne hizmet veren, ayrıca Bir dönemde ÇAYKUR Rizespor yönetiminde Bulunan mahallemizin renkli simalarından Mahir Biberoğlu kardeşimizi kaleme aldı. Çocukluk yıllarımızda çokça mahalle arasında turnuvalar yapılırdı. Mahallemizde bizlerde zaman içerisinde futbol ve çeşitli spor oyunları oynardık. O zamanlarda zihni Derin Ortaokulu bahçesinde Voleybol, Basketbol ve futbol oynardık.

Teknik Direktör olarak Celal KIBRISLI, Cem PAMİROĞLU, Giray BULAK, Rasim KARA, Carol PEZZE ve Hikmet Kahraman’la çalışma imkânı olmuştur. O yıllardan bu yıllara kadar hala sporun çeşitli branşlarında hizmet eden Biberoğlu:  amatör futbolda ÇAYKUR Sporda yine görevinin başında takımıyla beraber müsabakalara gelerek yakından takip etmektedir.

MAHİR BİBEROĞLU

09.05.1957 yılında Rize Eminettin Mahallesi Askerlik Şubesi Karşısında bulunan 3 katlı tarihi evde doğdu.

İlkokul yıllarında başlayan futbol hayatından önce askerlik şubesinin arkasında bulunan futbol sahasında, sonra Necati Dili’ler in evinin yanında olan futbol sahasında , Reşadiye İlkokulunun yanında bulunan futbol sahasında ve Zihni derin Ortaokulunun önündeki futbol sahalarında kendi aramızda veya mahalleler arası müsabakalar yaparak başladı.

Futbolda ilk lisansı Rizespor’da çıktı. O zaman Rizespor’un Teknik Direktörü Mustafa ÖZKULA idi. Yapmış olduğu seçmede ilk ona girerek Rizespor genç takımında futbola başladı. (1972-1973)

1974-1975 sezonunda Rizespor’dan Rize Esnaf Spora geçerek bir yıl orda futbolunu oynadı. Teknik sorumlusu Mustafa KOSİF.

1974-1975 yılında Rize Lisesi futbol takımı olarak Çayeli Lisesi futbol takımını 1-0 yenerek benimde attığım golle şampiyon olduk. Diyen Biberoğlu

1976-1980 yıllarında Kale Gülbahar Sporda oynadım. Bir sezonda 40’ın (Kırk) üzerinde gol attım. Teknik sorumlumuz Ahmet SARAÇ.

1981-1982 yılarında Çaykurspor’da oynadı. Teknik sorumlularımız Erbil SÜMER ve Cevat ÖZTÜRK.

1984-1985 yıllarında antrenör olarak başladığı futbol yaşantısında Derepazarı Sporda futbolda oynayarak takımı şampiyon yaptılar.

1985-1986 yıllarında Rize Belediyesinde oynadı. Teknik sorumlumuz Hamit SARAÇ idi.

1986-1987 yıllarında kısa bir süre Esnafspor’da futbol oynadı oynadı.

ASKERLİĞİM

1980 yılında Erzincan’da kısa dönem 4 (dört) ay süreli askerlik yaptı.

MEMURİYETİM

1976 yılında Adliye’de memuriyet hayatıma başladı. 1979 yılında Şef oldum. 1984 yılında ÇAYKUR Derepazarı Çay Fabrikasına şef olarak geçiş yaptı, 1984 yılında Pazar köy Çay Fabrikasına Kısım Müdürü olarak atandı. 1988 yılında atandığı Gündoğdu Çay Fabrikasında Kısım Müdürü olarak çalışırken 1996 yılında Çaykur Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına Şube Müdürü olarak atandı. Halen bu görevim devam etmektedir.

YÖNETİCİLİKLERİM

Çaykur Rizespor profesyonel takımında 1996-2001 yıllarında Genel Sekreterlik Alt Yapı Sorumluluğu görevini yerine getirdim. Çaykur Rizespor takımı yönetiminde bulunduğum dönemde Başkanlığını Ekrem CENGİZ, Teknik Direktörlüğünü Rasim KARA’nın yaptığı sezonda Antalya’da o zamanki adı birinci lig olan şimdiki Süperlige çıktık.

Çaykur Rizespor’da yönetici olarak bulunduğum dönemde Teknik Direktör olarak Celal KIBRISLI, Cem PAMİROĞLU, Giray BULAK, Rasim KARA, Carol PEZZE ve Hikmet KAHRAMAN’la çalışma imkânım olmuştur.

Eğitim kurumlarında yönetici olarak Çaykur İlköğretim okulunda 10 (on) yıl, Rize Öğretmen Lisesinde 2(iki) yıl ve Rize Fen Lisesinde 2 (iki) yıl olmak üzere Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptı.

13.11.2016-06.11.2021 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonunda 5 (beş) yıl süreli Yöneticilik As Başkanlık yaptı. Federasyon Başkanı Musa AYDIN.

Çaykurspor Kulübü Güreş takımı olarak Mehmet Akif PİRİM Olimpiyat Dünya ve Avrupa şampiyonlukları, Selçuk ÇEBİ Dünya ve Avrupa şampiyonlukları, Şeref TÜFENK Uğur TÜFENK İbrahim TIĞCI, Salih AYDIN gibi Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan güreşçilerimizle beraber çalıştık.

Çaykurspor Judo takımı ile Estonya’nın başkenti Talin’de 2008 yılında Avrupa Kulüpler Kupasını birincilikle kazandık.

2002-2022 yıllarında Güreş federasyonunda, 2002-2022 yıllarında Kano Federasyonunda, 2002-2016 yıllarında Judo Federasyonunda, 2009-2011 yıllarında Hentbol Federasyonunda, 2021-2022 yıllarında Türkiye Rafting Federasyonunda delege olarak görev aldım.

2011 yılında 2 nci hentbol liginde şampiyon olup hentbol 1 inci ligine (süperlig) yükseldik.

Çaykurspor kulübünde bulunan Futbol, Güreş, Judo, Rafting, Kano branşlarında AS Başkan olarak halen görev yapmaktayım. Ayrıca, 2002-2022 yılları arasında tüm branşlarda takım ve bireysel olarak sporcularımızla ulusal ve uluslararası çok başarılar kazandık.

AİLE DURUMUM

Evli, iki kız ve bir erkek çocuk babasıyım.

RİZE AMATÖRÜNÜN GÖNÜL VERENLER NECATİ DİLİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş