ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

AVRUPA BİRLİĞİ VE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADIN BİRİMİ’NİN DESTEKLEDİĞİ BİZ DE VARIZ PROJESİ KABUL EDİLMİŞTİR ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI İSMET KÖSOĞLU RİZE-Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kadın..

ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI
Son Güncelleme: Bu Haber 402 views Whatsapp

AVRUPA BİRLİĞİ VE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADIN BİRİMİ’NİN DESTEKLEDİĞİ BİZ DE VARIZ PROJESİ KABUL EDİLMİŞTİR

ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (BM Kadın Birimi) desteklediği “Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlenmesi” Projesi kabul edildi.

Proje hakkında bir açıklama yapan Başkan Berrin Yegen ‘’AB ve Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin desteklediği ‘Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarının ve çok paydaşlı ortakların güçlenmesi’ konulu projemiz kabul edildi. Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği (BIZ DE VARIZ)Projemizin genel amacı Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği’mizin kurumsa kapasitesini artırmaktır. Projenin amacı,

a)Derneğimizin stratejik ve analitik kapasitesini geliştirmek, BIZ DE VARIZ markasını oluşturmak ve kurumsal sürdürülebilirliği sağlamaktır.

b)Eğitim ve bilgi materyalleri hazırlanacak daha sonra dernek yönetim organı üyelerine, dernek üyelerine ve gönüllülerine eğitim seminerleri verilecektir.

c)Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği’nin beş yıllık kurumsal stratejisi, İletişim stratejisi ve gönüllülük stratejisi hazırlanacaktır.

Proje, demokratik yapı ve süreçlerin, temel hakların ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine katkı sağlayarak AB uyum sürecinin destekleyecektir. Avrupa Komisyonu’nun 18 Eylül 2012 tarihli açıklamasında AB’nin üye ve aday üye ülkelerde dinamik, çoğulcu ve yetkin bir sivil toplumun gelişmesi için yardım etmeye kararlı olduğunu; demokratik yönetişim ve eşitlikçi kalkınma için yerel STK’ları faaliyetlerinde güçlendirmeyi amaçladığını belirtmiştir. Bu projenin hayata geçmesi ile eğitim seminerleri, bilgi materyalleri ve proje stratejik planları ile Karadeniz Bölgesi ilerinde demokratik yönetişim için Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği’nin faaliyetlerinde güçlendirecektir. Proje çalışması

ile Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği’nin üyeleri, yönetim organları ve gönüllülerinin bilgi ve kapasiteleri gelişecektir.’’

1 Aralık 2021’de başlayan proje 6 ay süre ile devam edecek.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.