AKP Rize de tarihi yenilgisini aldı önemli 4 ilçeyi kaybetti

AKP Rize de tarihi yenilgisini aldı önemli 4 ilçeyi kaybetti 31 Mart 2024  yerel seçim sonuçları gelmeye başladı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP’nin  kalesi Rize’de adeta hüsrana uğradığı öğrenildi…

AKP Rize de tarihi yenilgisini aldı önemli 4 ilçeyi kaybetti
Son Güncelleme: Bu Haber 65 views Whatsapp

AKP Rize de tarihi yenilgisini aldı önemli 4 ilçeyi kaybetti

31 Mart 2024  yerel seçim sonuçları gelmeye başladı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP’nin  kalesi Rize’de adeta hüsrana uğradığı öğrenildi.

AKP Genel merkez yöneticileri bakan ve milletvekilleri Rize de yeniden bir yenilgi yaşamamak için Rize ye giderek seçim çalışmalarına katılmıştı.

AKP kurmayları ve örgütlerinin  devletin kurumları yanı sıra tarikat ve cemaat örgütlerini de sefer ettiği Rize de istediği başarıyı elde edemedi,  AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın memleketi Rize de adeta hüsrana uğradı.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP Rize  de  BBP de ye kaptırdığı Derepazarı belediye başkanlığını geri aldı. AKP nin yeniden kazandığı diğer bir ilçe İkizdere, burası MHP de olduğu biliniyor.

AKP Çamlıhemşin, Hemşin, Muradiye ,Kendirli , Salarha , Tunca , Kalkandere, İyidere ilçelerini yeniden kazanırken  AKP nin en önemli gördüğü Çayeli’nde MHP yeniden seçimin galibi geldi. AKP en çok önemsediği Pazar ve Ardeşen ilçesini de  kaybetti , Fındıklı ilçesinde MECİ dayanışması meyvelerini verdi CHP Fındıklı’da büyük bir la seçimin galibi oldu.

AKP en büyük yenilgiyi aldığı yerlerin başında ise Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu ilçesi ile Rize merkezde aldı. Güneysu ve Rize merkez de AKP çok büyük oy kaybetti. Rize merkez de yüzde 72 olan AKP oyu yüzde 57′ lere düşmüş gözüküyor. Merkez de AKP adayı mevcut başkan Rahmi Metin ciddi oy kaybı ile seçimin galibi oldu. Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu da Yüzde 85 olan AKP oyları şuanda Yüzde 65’in altına düşmüş gözüküyor.

Ortaya çıkan bu sonuçlara göre Erdoğan’ın memleketi Rize de  Milletvekili genel seçimlerinde 1 milletvekili kaybetmesinin ardından bu kez 31 Mart 2024 yerel Seçimlerinde AK Parti Rize de  23 yıl sonra tarihi bir yenilgi almış oldu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş