9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk..

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü
Son Güncelleme: Bu Haber 92 views Whatsapp

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Dünyada büyük bir sorun olarak tanımlanan tütün kullanımına yönelik olarak ülkemizde de kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir.

Bu çerçevede her yıl 9 Şubat tarihi tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla ilimiz merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak ‘Sigarayı Bırakma Günü’ olarak çeşitli etkinlikler düzenlendi

Bu yıl Rize ili olarak odak kurum olarak Jandarma Komutanlığı belirlenmiştir. Bu kapsamda Jandarma komutanlıkları, sağlık çalışanları, halka ve diğer kamu kurumlarına yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri, stantlar kurularak karbonmonoksit cihazı ile talep eden vatandaşlara ölçüm yapılarak hangi düzeyde sigara içicisi olduğu kendilerine anlatılarak hangi risk aralığında olduğu tespit çalışması yapıldı.

: https://gazete53.com/9-subat-dunya-sigara-birakma-gunu/

Ayrıca etkinlikler kapsamında Çay TV kanalına günün anlam ve önemine uygun bir program planlanmış olup, 9 Şubat akşamı saat 20:10’da Merkez Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi aynı zamanda Sigara Bırakma Poliklinik hizmeti veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Asuman Okur, “Sağlıklı Yaşam” programına bu akşam konuk olacaktır.

HABER: İLYAS YILMAZ,

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş