21 ÜLKENİN KATILDIĞI DUBAİ TURİZM FUARINA RİZE’DEN 19 FİRMA KATILDI

21 ÜLKENİN KATILDIĞI DUBAİ TURİZM FUARINA RİZE’DEN 19 FİRMA KATILDI 3 MİLYON DOLARLIK TİCARET BAKANLIĞI PROJESİNDE RİZE TANITILDI SLOGAN ‘’SİZE BİZE HEPİMİZE RİZE’’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Dubai’de yapılan 21 ülkenin katıldığı..

21 ÜLKENİN KATILDIĞI DUBAİ TURİZM FUARINA RİZE’DEN 19 FİRMA KATILDI
Son Güncelleme: Bu Haber 486 views Whatsapp

21 ÜLKENİN KATILDIĞI DUBAİ TURİZM FUARINA RİZE’DEN 19 FİRMA KATILDI

3 MİLYON DOLARLIK TİCARET BAKANLIĞI PROJESİNDE RİZE TANITILDI

SLOGAN ‘’SİZE BİZE HEPİMİZE RİZE’’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Dubai’de yapılan 21 ülkenin katıldığı turizm tanıtım fuarına Türkiye’den katılan tek il olan Rize 19 firma ile temsil edildi.

HİSER Projesi kapsamında 9-12 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap Emirliği Dubai’de yapılan Arabian Travel Market 2022 fuarına Rize’den 19 Firma katıldı. Ticaret Bakanlığı destekli 3 milyon dolarlık proje ile Dubai Fuarına katılıp dönen işadamları RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu başkanlığında fuarla ilgili açıklamada bulundular. Fuar sonrasını değerlendiren RTSO Meclis Başkanı Karamehmetoğlu’’ Ticaret Bakanlığının 3 milyon dolar ile desteklediği projede bizde Rize’nin Turizm alanında tanıtım ve yatırımı konusunda destek veriyoruz. Rize’de Çaydan sonra en önemli ekonomik girdi Turizm olmalı. Havalimanımızın yapılmasıyla çok önemli bir eksiğimiz giderildi. Rize’de bölgede konaklama konusunda önemli bir yatak kapasitemiz var. Turizme hizmet sektöründe bilinçlenmeliyiz. Çay yanında turizm önemli gelir kapısıdır. Dubai’de 21 ülkeye tanıtımı yapılan Rize’miz bilhassa o coğrafyadaki ülkeler için çok aranılan bir yer.

Rize Kültür Turizm Derneği öncülüğünde güzel bir tanıtım çalışması yapıldı. Pandemideki 2 yıllık sıkıntılı süreci atlattık. Turizmde önemli çalışmalar yapmalıyız. Gelen turistler çoğunlukla zengin kitle bunlar VİP servis araçları ile gezmek ister. Bu alanda da çalışmalar yapılmalı’’ dedi.

Size bize hepimize Rize sloganı

Dubai Tanıtım Fuarının olumlu geçtiğini söyleyen katılımcı firma sahiplerinden Cem Temizel’ ’size bize hepimize Rize sloganıyla fuarda çok ilgi çektik bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu proje üzerinde 3 yıldan bu yana çalışıyorduk. Ticaret Bakanlığımızın desteklediği projenin % 75 ini Bakanlık karşılarken, % 10 unu RTSO, %15 ini katılımcı 19 firmamız karşılamıştır. Rize’de yüzden fazla konu üzerinde iş yapan firmalarla görüşmeler yaptık. Birçok arkadaşımız ikna olmadı. Son aşamada 19 firma ile yola çıktık ve çalışmaya başladık. Hizmet sektöründe istihdama çok yer var. Personel konusunda 3-4 ay kadar süren eğitimler veriyoruz. Yabancı dil bilen elemanlar her zaman bu sektörde gerekli. Rize’mizde Havalimanının

olmasıyla kalıcı turist getirmede acentelere çok iş düşecek. Rize’de 70 e yakın turizm acentemiz var. Acenteler firmalarımızla bağlantı kurabilmeli’ ’dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş