betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

YENİDOĞAN KALP CERRAHİSİNDE ÖRNEK MODEL

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZVERİSİ TAKDİRE ŞAYAN: YENİDOĞAN KALP CERRAHİSİNDE ÖRNEK MODEL Doğuştan kalp anomalisi bulunan yenidoğan bebeklerde transfer riskinin yüksek olması sebebiyle, alanda uzmanlaşmış çocuk kalp damar cerrahları, hasta bebeklerin bulunduğu..

YENİDOĞAN KALP CERRAHİSİNDE ÖRNEK MODEL
Son Güncelleme: Bu Haber 153 views Whatsapp

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZVERİSİ TAKDİRE ŞAYAN: YENİDOĞAN KALP CERRAHİSİNDE ÖRNEK MODEL

Doğuştan kalp anomalisi bulunan yenidoğan bebeklerde transfer riskinin yüksek olması sebebiyle, alanda uzmanlaşmış çocuk kalp damar cerrahları, hasta bebeklerin bulunduğu şehirdeki yoğun bakıma gelerek Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir modelde ameliyat gerçekleştirdi. Bu model ile hem bebeklerin transferlerinin getirdiği yüksek risk alınmamış, sadece hekimlerin şehre getirilmesiyle zamandan da tasarruf sağlanmış, aynı zamanda ailelerin farklı şehire gitme ve orada uzun süre kalınacak olmasının getireceği zorluğun da önüne geçilmiştir.

Üniversitemiz hastanesine kazandırdığımız bölgenin en modern ve donanımlı yoğun bakım ünitesinde yenidoğan uzmanlarımız Doç. Dr. İlkay Er ve Uzm. Dr. Zehra Kılınçlı ve ekibi yeni doğan bebeklerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışarak insanlık adına büyük bir özveri sergilemektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Cumartesi günü İstanbul’dan uçakla gelerek ameliyat gerçekleştiren kalp cerrahları Prof. Dr. Ali Rıza Karacı ve Uzm. Dr. Ertan Ulcan, özveri ve profesyonellikleriyle herkesin takdirini kazandı.

 

Yeni doğan bebeklerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışan yoğun bakım ekibimiz, insanlık adına büyük bir özveri sergilemektedir. Bu tür fedakarlıklar, sağlık sektöründeki kahramanların değerini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde önemli rol alan başta İl Sağlık Müdürümüz Dr Mustafa Tepe’ye, her zaman desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Şuayıp Birinci’ye teşekkür ederim.

Sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı sunar, verdikleri mücadeleye destek olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

Prof Dr Yusuf Yılmaz
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.