betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

“Verilere göre büyükbaşta yüzde 20, küçükbaşta ise yüzde 10 azalış bekleniyor”

                                        DEVA Partili Karal: En buruk bayramlardan birini kutluyoruz DEVA Partisi..

“Verilere göre büyükbaşta yüzde 20, küçükbaşta ise yüzde 10 azalış bekleniyor”
Son Güncelleme: Bu Haber 122 views Whatsapp

                                        DEVA Partili Karal: En buruk bayramlardan birini kutluyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların kurban ibadeti yapmalarının zor olacağını belirterek, “Kurban fiyatlarının yurt dışına göre 3 kat daha pahalı olduğu ülkemizde bu yıl ne yazık ki en buruk bayramlardan birini kutluyoruz.” dedi.

HABER: NECATİ DİLİ

DEVA Partili Hasan Karal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olduğunu belirten Milletvekili Karal, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ olan bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlendiğini, birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiğini söyledi.

Kurban Bayramının yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin yüreklerine dokunanların, çaresizlere çare olanların bayramı olduğunu ifade eden Karal, “Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığı, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığı bilinciyle yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamamızın önemi çok büyük.” diye konuştu.

“Verilere göre büyükbaşta yüzde 20, küçükbaşta ise yüzde 10 azalış bekleniyor”

Milletvekili Karal, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre kesilen kurbanlık hayvan sayılarında son 4 yılda ciddi bir düşüşün gözler önüne serildiğini ifade etti. Bu yıl da geçen yıla oranla kurban kesiminde azalış olacağının ön görüldüğünü kaydeden DEVA Partili Karal, “Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı verilere göre ülkemizde 2020’de 963 bin büyükbaş, 2 milyon 800 bin küçükbaş, 2021’de 987 bin büyükbaş, 2 milyon 700 bin küçükbaş, 2022’de 872 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş, 2023’te ise 847 bin büyükbaş, 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan kesimi yapılmış. Türkiye Ziraa Odaları Birliği’nin (TZOP) verilerine göre bu yı da alım gücünün azalması ve kurbanlık fiyatlarındaki artışlar nedeniyle büyükbaş kesimlerinde geçen yıla göre en az yüzde 20, küçükbaş kesimlerinde ise en az yüzde 10 civarında bir azalış olacağı tahmin ediliyor. Son yıllardaki kurban satışları da göz önünde bulundurulduğunda bu yıl yaklaşık olarak 680 bin büyükbaş ve 2 milyon 500 bin küçükbaş hayvan olmak üzere toplamda 3 milyon 180 bin kurbanlık hayvan kesileceği öngörülüyor.” şeklinde konuştu.

“Bir emekli memur içi sızlayarak ‘Ben bayramda kurban kesersem 1 ay boyunca evime ekmek götüremem’ diye dert yakındı”

Karal, Türkiye’de milyonlarca insanın bayramı buruk karşıladığının altını çizdi. Kurban fiyatlarının son 1 yılda yüzde yüzün üzerinde arttığına dikkat çeken Karal, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların büyük bir bölümünün kurban ibadeti yapmalarının çok zor olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“2018 yılında emeklilerimize ilk kez verilen bayram ikramiyesiyle bir kurban alınabiliyordu. Bugün bu rakam 3 bin lira, bırakın kurban kesmeyi 4 kilo et dahi alınamıyor. Emekli maaşının 10 bin, asgari ücretin 17 bin olduğu bir ülkede bir maaşıyla bile insanlar kurban kesemiyor. Ülkemizde et ve kurban fiyatları o kadar pahalı ki yurt dışı rakamlarının 3 katı. Hal böyle olunca da kimse kurbanlıklara yaklaşamıyor. Bir emekli memur içi sızlayarak ‘Ben bayramda kurban kesersem 1 ay boyunca evime ekmek götüremem’ diye dert yakındı. Bu şekilde ne yazık ki ülkemizde milyonlarca insan var. Kurban fiyatlarının yurt dışına göre 3 kat daha pahalı olduğu ülkemizde bu yıl ne yazık ki en buruk bayramlardan birini kutluyoruz. Bu vesileyle mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bayramın tüm İslam Alemine, ülkemize, milletimize ve sizlere hayırlar getirmesini diliyorum.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.