TURİZME KAZANDIRACAĞIZ SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ

GÜNEYCE NE OLDU TURİZME KAZANDIRACAĞIZ SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-1945 yılında Rize’nin üç ilçesinden birisi olan Güneyce sürekli, göç sonucu önce Nahiye ’ye sonrada 2008 yılında köye dönüştü.: https://gazete53.com/turizme-kazandir…zu-gerceklesmedi/ ‎ İlçeden köyde..

TURİZME KAZANDIRACAĞIZ SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 79 views Whatsapp

GÜNEYCE NE OLDU

TURİZME KAZANDIRACAĞIZ SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-1945 yılında Rize’nin üç ilçesinden birisi olan Güneyce sürekli, göç sonucu önce Nahiye ’ye sonrada 2008 yılında köye dönüştü.: https://gazete53.com/turizme-kazandir…zu-gerceklesmedi/ ‎

İlçeden köyde dönen Güneyce Köyünde 4 yıl önce İl Özel İdaresi ve siyasetçiler tarafından Turizme kazandıracağız diye hazırlanan törenle halka tanıtımı yapılan proje bugüne kadar bir gelişme olmaması Güneyce yine unutuldu söylemini hatırlattı.Güneycede Turizm amaçlı hazırlanan projede Belediyeden Özel İdareye devredilen birçok taşınmazın yanında özel mülkiyetteki bina veya arazilerinde kamulaştırma çalışması planlanmıştı.4 yıldır bir çalışmanın görülmemesi projenin unutulduğu konusunda köy halkını endişeye sevk ediyor.

1945 yılında ilçe ile birlikte Belediyeye de kavuşan Güneyce ’de 1944 yılında açılan ve kapatıldığı 2008 yılına kadar hizmet eden PTT şubesi vardı.1948 yılında hizmete açılan Sağlık Ocağı 60 yıl hizmet vermişti.5 mahallesinde 17 cami bulunan Güneyce köyünde 150 yıllık zengin bir kütüphane ve hazır bulunan Kur’an Kursunda 300 yılı aşkın süredir Kur’an okunduğu biliniyor. 2007 seçiminde %70 oy verdikleri AKP tarafından nüfus azlığı gerekçesiyle cezalandırılarak kapatılan Güneyce’nin köye dönüşmesiyle merkezdeki bir ortaokul ve mahallelerde bulunan ilkokullarda kapanmış oldu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş