Sağlık İçin Hareket Et Günü Etkinlikleri

Sağlık İçin Hareket Et Günü Etkinlikleri Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında kamu kurum/kuruluşları ile okullarda öğrenciye ve personele yönelik eğitimler düzenlendi. Günlük yaşam içinde,..

Sağlık İçin Hareket Et Günü Etkinlikleri
Son Güncelleme: Bu Haber 85 views Whatsapp

Sağlık İçin Hareket Et Günü Etkinlikleri

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında kamu kurum/kuruluşları ile okullarda öğrenciye ve personele yönelik eğitimler düzenlendi.

Günlük yaşam içinde, iskelet kasları kullanılarak yapılan ve enerji harcamasını gerektiren her hareket fiziksel aktivite olarak tanımlanır. Oyun oynamak, ev işleri, bahçe işleri, yürümek, merdiven inip çıkmak gibi günlük yaşamımızı sürdürmek için yapılan etkinliklerin yanı sıra, egzersiz ve spor da fiziksel aktivitedir.

Fiziksel aktivitenin beden sağlığımız üzerine etkileri olduğu gibi ruh sağlığımız, sosyal gelişimimiz ve hatta yaşlılık üzerine de etkileri vardır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir.

Her yıl mayıs ayı içerisinde; fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, okul ev ya da işyeri ayırmaksızın yaşamın her alanında, toplumda her bir bireyin fiziksel aktiviteye katılımını artırmak, sağlıklı davranışlar teşvik etmek için ülkemizde “Sağlık İçin Hareket Et Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 

Bu yıl da ilimizde farkındalığı artırmak amacıyla; Müdürlüğümüze bağlı merkez ve ilçelerimizdeki hastaneler, ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve entegre hastanelerimizdeki sağlık personellerimiz tarafından öğrencilere ve personellerimize yönelik eğitimler, okullarda ve kurumlarımızda çeşitli egzersiz programları, çocuklar ve halkın katılımıyla yürüyüşler planlanıp gerçekleştirilmiştir.

admin NECATİ DİLİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş