ŞABAN ŞİMŞEK’İN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARISINA BAKANLIĞIN VE HEMŞERİ STK’LARININ DUYARLILIĞI!

ŞABAN ŞİMŞEK’İN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARISINA BAKANLIĞIN VE HEMŞERİ STK’LARININ DUYARLILIĞI! Prof. Dr. Şaban Şimşek, İstanbul Kartal Lütfi Kırdar EAH Göz Kliniği Şefi. RTEÜ Tıp Fakültesi dekanlığından ayrıldıktan sonra 6 yıldır..

ŞABAN ŞİMŞEK’İN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARISINA BAKANLIĞIN VE HEMŞERİ STK’LARININ DUYARLILIĞI!
Son Güncelleme: Bu Haber 106 views Whatsapp

ŞABAN ŞİMŞEK’İN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARISINA BAKANLIĞIN VE HEMŞERİ STK’LARININ DUYARLILIĞI!

Prof. Dr. Şaban Şimşek, İstanbul Kartal Lütfi Kırdar EAH Göz Kliniği Şefi. RTEÜ Tıp Fakültesi dekanlığından ayrıldıktan sonra 6 yıldır burada özellikle sıkıntılı hastalara şifa olurken diğer yandan sağlık ordumuza genç nitelikli uzman hekimler yetiştiriyor. 40’den fazla asistan hekimin yer aldığı kliniği tıp çevrelerinden öğrendiğime göre Türkiye’de göz klinikleri arasında ilk sırada (Hastaneler arasında Beyoğlu Kule Dibi) yer alıyor.: https://gazete53.com/saban-simsekin-d…inin-duyarliligi/

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in birkaç yıldır geliştirip göz tansiyonu (glokom) hastalarında uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı özel teknik, 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO Europen Journal Ophthalmology’de yayımlanarak dünya literatürüne girdi.

Türk hekimliği adına da gurur verici bu haberden Sayın Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan haberdar olduk.

”Bugün çok mutluyum… Akademisyenliğin doruk noktası denilebilecek bir haberle uyandım! Glokom Hastalarında uyguladığım özel bir teknik dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO’da yayımlanarak dünya literatürüne girdi. Artık bundan sonra Avrupa’da, Amerika’da, yahut Japonya’da, Çin’de dünyanın neresinde olursa olsun, ilgili ameliyatlar yapılırken -Şimşek Tekniği- ile yapıldı denilecek, yani bu fakirin soyadıyla! Bu sadece ülkemizde değil dünyada da parmakla sayılacak kadar az akademisyene nasip olan bir şey. Milletimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun.”

Ertesi gün, yanı 14 Mart Tıp Bayramında, günün anlamına uygun olarak da TRT özel haber yaparak bu başarıyı tüm dünyaya paylaştı. Gündüz kuşağı için ayrı, akşam haber kuşaklarında yayınlanmak üzere de burada videosunu paylaştığım haberi yaparak farkındalık gününde farkındalık yarattı.

Ancak Türk hekimliği adına sağlanan bu başarıya TRT’nin ve sosyal medya dostlarının gösterdiği ilginin, duyarlılığın kurumsal bazda gösterilmemesi açıkçası beni üzdü. Konuyu Sayın Şimşek’le konuşmadım (bu konudaki duygularımı umuma paylaşmamı arzu etmezdi) ama muhtemelen o da üstelik 14 Mart Tıp Bayramında bir Türk hekiminin dünya çapında elde ettiği başarıya en azından Sayın Bakanın ve bakanlığın, SBÜ rektörlüğünün kayıtsız kalmasından üzüntü duymuştur.

Belki de ben abartıyorum diyeceğim ama Google da becerebildiğim kadar tarama yaptım; katarakttan sonra en yaygın göz hastalığı olan ve tedavi edilmez ise kalıcı görme kaybına, körlüğe neden olabilen glokom konusunda sadece Türkiye’de değil dünya genelinde çok önemli bir metot, “Şimşek Tekniği!”

HABER MERKEZİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş