Rize ASKF Seçimine 7 yıl sonra karar çıktı

Rize ASKF Seçimine 7 yıl sonra karar çıktı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Başkanlığı’nda 2017 yılında yapılan ve usulsüz gerçekleştirildiği nedeniyle Yargı’ya taşınan Olağanüstü Genel Kurul için Yargıtay 7..

Rize ASKF Seçimine 7 yıl sonra karar çıktı
Son Güncelleme: Bu Haber 74 views Whatsapp

Rize ASKF Seçimine 7 yıl sonra karar çıktı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Başkanlığı’nda 2017 yılında yapılan ve usulsüz gerçekleştirildiği nedeniyle Yargı’ya taşınan Olağanüstü Genel Kurul için Yargıtay 7 yıl sonra “Usulsüzlük” kararına hükmetti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Başkanlığı’nın 20 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı Olağanüstü Genel Kurulda mevcut başkan Ali Çelik ile TÜFAD Rize Şube Başkanı da olan Bilal Karafazlıoğlu yarışmış, 168 delegenin katıldığı kongreyi Mevcut Başkan Ali Çelik 30 oy farkla kazanmıştı.

Seçimin ardından diğer aday Karafazlıoğlu, seçimlerin etik kurallara, tüzük ve seçim mevzuatına uygun şekilde yapılmadığını iddia ederek Rize 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmış, bu dava Genel Kurulda yapılan seçim ve alınan kararların iptaliyle sonuçlanmıştı. ASKF Rize Başkanlığı tarafından ise Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulunulmuş ve Samsun Bölge Adliye 1. Hukuk Dairesi itirazı esastan reddetmişti. Ardından Yargıtay’a da yapılan temyiz başvurusu reddedilerek karar kesinleşmiş oldu.

Rize 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Rize ASKF Olağanüstü Genel Kurulu ve bu genel kurulda alınan kararların iptaline yönelik verilen 2018/454 Esas ve 2021/161 Kararına, ASKF yönetimince Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi’ne yaptığı itirazı, aynı mahkemece alınan 2022/345 kararı ile ilk derece mahkemesinin vaka ve hukuki değerlendirmesinde usul ve esas yönünden yasaya aykırılık bulunmadığı hükmüne bağlanmıştı. ASKF yönetiminin Bölge Adliye Mahkemesi kararına yaptığı Temyiz başvurusu üzerine itirazı değerlendiren Yargıtay 8. Hukuk Dairesi’nin 2022/2270 Esas ve 2024/1132 sayılı kararı ile; “Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, yapılan yargılama ve uyuşmazlık bakımından uygulanması gereken hukuk kuralları ile temyiz olunan Bölge Adliye Mahkemesi kararında yazılı gerekçelere, hukuki ilişkinin nitelendirmesine göre temyiz itirazları yerinde görülmediğinden temyiz itirazlarının reddiyle usul ve Kanuna uygun Bölge Adliye Mahkemesi kararının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun (6100 sayılı Kanun) 370 inci maddesi uyarınca onanmasına, karar verilmiştir.” denilerek yaklaşık 7 yıl önce yapılan kongrenin ve alınan kararların iptali kesinleşmiş oldu.

Hukuk mücadelemiz devam edecek!
Konuyla ilgili açıklama yapan Bilal Karafazlıoğlu, Türk adaletine her zaman güvendiklerini ve davalarında haklı olduklarını bildiklerini belirterek, “Yedi yıldır devam eden dava sürecinde hiçbir zaman adaletin doğru tecelli etmeyeceğinden en ufak bir kuşkumuz olmadı. İlgili kurumları hem yazıyla hem de sözlü olarak bilgilendirdik ve uyardık. Bizim davamız kesinlikle kişisel değil. Rize’de Kulüplerimizi bir araya getirecek, hedefi sadece amatör kulüplere hizmet olacak bir yönetimin iş başında olmasını istemektir. Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 01 Eylül 2021 tarihinde yapılan olağan genel kurulu ve bu genel kurulda alınan kararların yeniden iptaline de karar verilmiştir. Rize 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2021/169 Esas ve 2023/225 sayılı kararı ile iptal edilen son yapılan ASKF seçiminin geçersiz olduğu ve 7 yıldır hukuksuz sürecin tekrarlandığı karara bağlanmıştır. İlgili kurumlar sorumluluklarını yerine getirmediği takdirde şikayet ve hukuk mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Haber: TURGAY AYHAN

AdminAdmin

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş