betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

MUHTAR OKTAY AKSU’’ KİRALANAN YER KÖY DIŞINDA OLMALI’’

SİVRİKAYA KÖYLÜSÜ ‘’MERA KİRALAMA İPTAL EDİLMELİ’’ MUHTAR OKTAY AKSU’’ KİRALANAN YER KÖY DIŞINDA OLMALI’’ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere ilçesinin hayvancılık yapılan Sivrikaya köyünde İl Tarım Müdürlüğü tarafından Mera kiralamasının yanlış olduğunu..

MUHTAR OKTAY AKSU’’ KİRALANAN YER KÖY DIŞINDA OLMALI’’
Son Güncelleme: Bu Haber 280 views Whatsapp

SİVRİKAYA KÖYLÜSÜ ‘’MERA KİRALAMA İPTAL EDİLMELİ’’

MUHTAR OKTAY AKSU’’ KİRALANAN YER KÖY DIŞINDA OLMALI’’

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere ilçesinin hayvancılık yapılan Sivrikaya köyünde İl Tarım Müdürlüğü tarafından Mera kiralamasının yanlış olduğunu söyleyen Muhtar Oktay Aksu yapılan çalışmaya tepki gösterdi.

Köy Muhtarlığı olarak bizleri kimse dinlemiyor ve dikkate almadan Mera ihalesi yapıldığını söyleyen Sivrikaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu’’ Benim köyüm hayvancılıkla geçinen bir köydür evlerimizin yan tarafı maliye hazinesi yaylak olarak görünüyor. Muhtar olarak bizleri Valilikte Mera komisyonu toplantısına çağırdılar ama bir Muhtar değil de sanki formalite icabı çağırdılar ne söylediysek bizi dikkate alan yok, dinleyen yok. Toplantıya katılan bazı bürokratlar sanki halkı mevcut iktidara karşı kışkırtıcı bir şekilde davranışta bulunuyor.

Kiralanan yer köy bitişiği

Mevcut kiralanan yerin uygun olup olmadığını gelin yerinde tespitini yapalım dedim bizi dikkate alan olmadı. Ben muhtarım. Bize dinleyen yok. Derdimizi anlatamıyoruz. Yerleşim alanı dışında olması lazım. İlçenin Ovit Tüneli girişindeki Sivrikaya köyünde hayvanlarının otlak alanı olan 51 Hektarlık arazinin Rize İl Tarım Müdürlüğü tarafından köylülerden habersiz kiraya verilmesine köylüler karşı çıkıyor ve konunun iptal edilmesi için Mahkemeye başvurdular.

Köyümün hemen bitişiğindeki otlak arazi köylülere bilgi ve haber verilmeden İl Tarım Müdürlüğü tarafından köy dışından birisine kiralanmıştır. Mera kiraya verilecekse öncelik köylümün olmalıydı. Köyümün hemen yanında ve bitişiğinde bizimde kullandığımız arazinin kiralanmasını kabul edemiyoruz. Bu olaydan köylülerim memnun değil, rızaları dışında böyle bir kiralama yapıldı, iptalini istiyoruz. Ben köyün muhtarıyım önce bana sorulmalıydı’ dedi.

Muhtar Aksu’’ Sivrikaya Köyü kullanıma tahsisli meraların kiralanma sürecinde İlçemize, Köyümüze ve yine İlçemiz sınırları içerisinde bulunan kiralamaya istekli diğer mahalle ve köy muhtarlıklarına duyurulmadığı, yapılan ihale süreci için kanunda belirtilen bağlayıcı hükümlere uygun davranılmadığı, köyümüz kullanımına tahsisli meraların gerekli teknik raporlarının (otlatma kapasitesi ve kapasite raporuna uygun otlatma planı)

hazırlanmadan alelacele kiralanması sebebi ile yapılan kiralama işlemi iptal edilmelidir.

Mera kanununa göre öncelik köylüye

4342 sayılı Mera Kanunu’nun 31.07.1998 tarihli ve 23419 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlan “Mera Yönetmeliği’nin Mera, Yaylak ve Kışlakların kiralanması başlıklı kısmının7. Maddesinde belirtildiği gibi “ihtiyaç fazlası olarak belirlenen mera, yaylak, kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlak alanları, öncelikle en yakın köy veya belediyeye, o köy veya belediyede oturan ve hayvancılık yapan çiftçilere veya bu amaçlı kuruluşlara, bunun mümkün olmaması halinde hayvancılık yapan veya hayvancılık işletmesi kurmak isteyenlere ıslah etmek koşulu ile ihale ile kiralanabilir” hükümleri yer almaktadır.

İlgili kanunlarda belirtilen süreçlerin sağlıklı yürütülmesi ve köy sakinleri ile kiracılar arasında asayiş olaylarının vuku bulmaması için gerekli tebliğlerin zamanında yapılarak ve yine gerekli teknik raporların hazırlanarak kiraya verilmesinde sakınca görülmeyecek yerlerin belirlenip yeniden ihale sürecine çıkartılması gerekir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.