betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

Memur ve emekliye zam müjdesi! Yeni maaşlar hesaplandı!

Memur ve emekliye zam müjdesi! Yeni maaşlar hesaplandı! İşte meslek meslek zamlı maaş tablosu © GazeteVatan Memur ve emekliye zam geliyor. Yeni dönem zamlı maaşlar için heyecanlı bekleyiş başladı. 3 Temmuz’da..

Memur ve emekliye zam müjdesi! Yeni maaşlar hesaplandı!
Son Güncelleme: Bu Haber 148 views Whatsapp
Memur ve emekliye zam müjdesi! Yeni maaşlar hesaplandı! İşte meslek meslek zamlı maaş tablosu
© GazeteVatan

Memur ve emekliye zam geliyor. Yeni dönem zamlı maaşlar için heyecanlı bekleyiş başladı. 3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilere verilecek 6 aylık enflasyon farkı netleşecek. Öte yandan zamlı öğretmen, polis, hemşire gibi memur maaşları meslek meslek hesaplandı. Peki kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı için beklenti ne? İşte detaylar…

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı 3 Temmuz tarihinde. TÜİK, haziran ayı tüketici fiyatlarını açıklayacak. Kritik veri sonrası memur ve emeklilerin alacağı 6 aylık enflasyon farkı da netleşecek. Peki SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurlara bir refah payı verecek mi? Tüm gruplar için zam oranı eşitlenecek mi? En düşük emekli maaşı için beklenti ne?

Milliyet’in haberine göre: Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Ocak ve mayıs aylarında ilişkin enflasyon oranı belli oldu. Toplamda yüzde 22.72’lik enflasyon farkı çıktı. Haziran ayı enflasyonunun yüzde 2.50 ile yüzde 3 arasında gerçekleşmesini bekliyoruz. Bununla beraber 6 aylık enflasyon yüzde 25-26 arasında seyredecektir.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ENFLASYON FARKI VERİLECEK?

SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25 ile yüzde 26’lık net enflasyon farkını almaya hak kazanacaklar ama memur emeklilerinin toplu sözleşmeden kaynaklı 5 puan kayıpları var.

Ocak ayında yüzde 15 olan toplu sözleşme zammı temmuz ayında yüzde 10 olarak belirlenmişti. O nedenle memur ve memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinden 5 puan daha az zam farkı alacaklar.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.