KEPENK KAPATMA SÖYLEMİNİ SÖYLEYENE SORMAK İSTİYORUM.

Sanatsal etkinlikleriyle, kültürel faaliyetleriyle, festivalleri ile İMECE kültürünün yeniden yeşermesi ile aykırı belediye başkanıyla ülkemizde son yıllarda ismini sürekli gündeme taşıyan Fındıklı ilçemiz. 1990 li yılların sonlarına doğru, görkemli şekilde..

KEPENK KAPATMA SÖYLEMİNİ SÖYLEYENE SORMAK İSTİYORUM.
Son Güncelleme: Bu Haber 173 views Whatsapp

Sanatsal etkinlikleriyle, kültürel faaliyetleriyle, festivalleri ile İMECE kültürünün yeniden yeşermesi ile aykırı belediye başkanıyla ülkemizde son yıllarda ismini sürekli gündeme taşıyan Fındıklı ilçemiz.

1990 li yılların sonlarına doğru, görkemli şekilde Rezede yapılan işçinin hak arama mitinginden sonra ,Fındıklıdaki Çay mitingide görkemli geniş katılımcı oldu.

1960 yıllarından beri ülkemizde sürüp gelen gelenektir, Solcular mücadele eder, mitingler yapar, eylemlerde bulunur, jop yer, gaz yer, belli bir kazanımlar sonucunda ,sahiplenen sağcılar olur Sag kesim bu gibi mitinglerde eylemlerde katılmak söyle dursun, ne kaldırımlarda görünürler,nede bir buçuk km uzaklıkta.Fındıklıda ki mitingde bu çok açık şekilde gözlemleniyor. https://gazete53.com/kepek-kapatma-so…sormak-istiyorum/ ‎

Fındıklı ziraat odasının ve bazı sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde, Yaş çayın Fiat tespitindeki talihsiz bakanın açıklamaları ile, taban Fiat yetersizliğinin işlendiği miting alanında, alanı dolduran yurttaşlar,üreticiler, çiftçiler, tarım Bakanının maliyet hesabını neye göre belirlediğini, kıstas neyi aldigini merakı içinde idiler.

Hatirliyalim,Meçliste Yaş çay taban Fiat yetersizliği konusundaki soruya, adeta dalga geçer gibi (delikanlı şekilde cevap) veren tarım Bakanının konuşması bölgede yankı uyandırmıştı.

Ülke genelinde,Sendikaların sustuğu,STÖ,STK nın başını kuma gömdüğü günümüzde, hak ve hakkını arama surecinin mazide kaldığı günümüzde, yıllar sonra geniş katilimlimin olduğu Çay mitingde, bölge milletvekillerinin de katılım sağlamasının mesajını mutlaka tarım bakanı iyi okumuştur.

Miting başarılı olmusmu,Evet.
Miting de taşkınlık yaratıldımı,Hayır.
Mitingde geniş katılım oldu mu, Evet.
Miting ses getirdimi,Evet.
Miting amacına ulaştı mı (bence),Evet.

 

Her şey dört dörtlük de….

BU MİTİNGİ GÖLGELEYEN SÖYLEMLERDE OLDU.

Bu eyleme Mitinge destek vermek için ticaret yapan esnafların kepek kapatmaları doğrumu, idi?
Ve bu kepenk kapatan esnaflara mikrofonla özellikle anos edilmesi neyin nesi idi.
Kepek denilmek suretiyle, Kime mesaj verildi veya verilmek istendi veya veya masumane bir anons mu edildi.

Bu soruların cevabını bekliyorum..

Tabiki çay fiyatı, endirekt esnafı ilgilendiriyor, esnafın eyleme katılmasını yadırganacak hiç bir tarafı yok, fakat bunu anons yaparak kepek kapatan esnaflara mikrofonla söylemin masumane olduğuna inanmak istiyorum. Kaldıkı, Fındıklı ilçemiz modern bir kent dır, kepenk nerden aklınıza geldi ki, görsel basına bizzati servis edilmesini sağladınız. Kepek kelimesinin kullanılmasının sizler için çok mu önemi vardı. Kal diki Çay bahçesine Çay Markasını bırakıp miting e gelenlerde ayrıca bir selam verseydiniz ya. Olmadı olmadı konuşmacı olmadı. Kepek kapatma söylemi bu ülkenin yüzde doksanının tiksindireceği bir kelimedir.

KEPEK KAPATMA SÖYLEMİNİ SÖYLEYENE SORMAK İSTİYORUM.

Fındıklı ilçesinde çayını Fındıklı dışından gelenlere yarıya değil ,üçte bir şekilde verenlere , babasının dedesinin atasının malına Çay bahçesine köyüne sahip çıkılması için sesli anonslar yapacak misiniz ? Kepek kapatanlara yaptığınız gibi.
Fındıklı köylerindeki muhtarları, Fındıklı lı olmayan yarıcıların belirlediği bu güzide ilçemizde, bu konuda bir çalışma yapıp mikrofon elinizde sesli duyurular yapacak misiniz. Kepek kapatanlara yaptığınız gibi.
Sayı bu kepek kapatma söylemi bir yerlere mesaj niteliğinde mi idi.
Kepek kapatma söylemi, bu denli güzel organizasyonu gölgede bıraktı. Lütfen söylemlere dikkat edelim, bu söylem, masumane olsada, şehrimizin parlayan yıldızı Fındıklı ilçemizin olumsuz anılmasını sebep verebilir.

SON OLARAK…

Rize kutsal ülkemizin muz ağışıdır, Doğu ilçelerimizdeki yurttaşlarımız misakı sınırlara bağlı ,bu şehrin vatansever evlatları dır. Kepek kapatmak bilmem ne söylemi ,masumane olsada kabul edilir değildir.
Bu vesile ile Tarım bakanına yine sesleniyorum, Çay fiyatını düşük verebilirsiniz, Fakat maliyet hesabı yaparak Fiat belirledik söylemi, bu bölge insanını kale almamak anlamı taşır kı, kitlelere hitap şeklini düzeltmenizi ve ilk kabine değişiminde görevden alınmasını bölge insanları olarak bekliyoruz. .SEVGİLERİMLE.

Bayram Arif TURAN.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş