betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

 İslam’a ve Müslümanlara saldıranlar kim ?,

İslam’a ve Müslümanlara saldıranlar kim ? Aileleri tarafindan Bizlere bu şehire emanet edilen ,Ardeşen ilçemizdeki kuran kursu talebeleri, hocaları nezaretinde fırtına deresine serinlemek isterken, malum bütün şehri üzen hadise meydana..

 İslam’a ve Müslümanlara saldıranlar kim ?,
Son Güncelleme: Bu Haber 116 views Whatsapp

İslam’a ve Müslümanlara saldıranlar kim ?
Aileleri tarafindan Bizlere bu şehire emanet edilen ,Ardeşen ilçemizdeki kuran kursu talebeleri, hocaları nezaretinde fırtına deresine serinlemek isterken, malum bütün şehri üzen hadise meydana geldi.
SICAĞI SICAĞINA
CHP milletvekili Sayın Tahsin OÇAKLI, vahim hadise daha sıcaklığını korurken sosyal paylaşım sitesinden canlı olarak yapmış olduğu açıklama yanlıştı. Hadise daha Sıcak iken daha vakur açıklama yapmalı idi. O esnada çocukların bir kaçı halen derede aranmakta idi.
BUNA MUKABİL…
Sayın CHP milletvekilinin kamuoyuna doğru yanlış bilgilendirmesinden sonra ,TBMM sinde Sayın Harun MERTOĞLU nunda bu konu hakkında mecliste söz alıp yaptığı konuşmada hemen akabilinde Ak Parti il Başkan vekili Sayın Yunus ÇORUH bu konu hakkındaki açıklamalarımda, ayni derecede yanlıştı.
Sayın OÇAKLI bu çocuklar kuran kursu öğrencileri idi, bu vahim olayla   Bakanını suclaması hedefe koyması yanlıştı ,hemde ENSAR vakfı ile bu kuran kursunu ilişkilendirilmen , etraflıca araştırmadan konunun detaylarını bilmeden yapıştığın açıklama idi ki, başarılı şekilde ilimizin her sorununu meclise taşıyan vekil olarak, tepki gören bir açıklama oldu.
AYNI ŞEKİLDE
Hem Vekil Sayın MERTOĞLU nun ve hemde Sayın AK parti il başkan vekili Yunus ÇORUH un da açıklamaları Sayın OÇAKLI nin açıklamalarından aşağı kalır yanı yoktu.
Sayın ÇORUH ile Sayın MERTOĞLU aciklamalarinizda popülizm yapmayınız ,bu olayın akabilinde Rize’de ve ülkemizde kim İslam dinine ve Müslümanlara saldırdı veya dil kullandı. İsim verin.
BU OLAYDA….
ihmal var haddi aşma var yetkisizlik var disiplinsizlik var sorumsuzluk var her şey var, var var olmasında, daha evlatlarımızın teni soğumadan yapılan açıklamalarda kabul edilir cinsten değildir.
Ebeveynler evlatlarını din eğitimi alsınlar düşüncesiyle ,bizlere bu şehire bu şehirdeki yöneticilere teslim ettiği yavrularını, göz yaşları ile mi karşılamalıydı, burada suçlu varsa suç denetimden aciz kokuşmuş kurumların sonucunda hepimizindir.
Hangi vekil siyasetçi yurttaş bu kurslari bir defa olsun ziyaret edelim dedi veya denildi.
Denetlensin seslendirenler içinde, kuran eğitimine saldırı akdedildi. Sonuç, hepimizin gözü yaşlı.
Hangi yönetici iklim değişimi oluyor, bu şehirde sıcaklıklar artıyor, okullarda kuran kurslarında bu konuda muallimlere, kurs hocalarına bilgilendirme yapalım dedi veya düşündü.
Ardeşen Fırtına deresinde veya İkizdere deresinde veya tehlikeli her hangi bir derede, dereye girmek tehlikeli ve yasaktır tabelası konulmasını düşündü.
Evet Sayın Tahsin OÇAKLI nın acele ve bazı kurum ve insanları suçlaması yanlış olsada ülkenin gündemine taşıması doğru idi neden?
NEDEN?
Neden doğru biliyor musunuz ,bir kaç yıl önce, yine bu şehire emanet edilen misafirimiz bir kız kurs öğrencisi, Güneysu da köprüden atlatarak intihar girişimde bulunmuştu ,bu olayı basında sadece bir gazeteci taşımış sanırım oda bir sonuç alamamıştı yıllarda CHP nin vekili olmadığından sonucun akıbeti bilinemedi.
Ardeşen’deki bu vahim ihmal sonucunda, Sayın OÇAKLI nın açıklamalarına, iktidar siyasetçilerinin Müslümanlara İslam’a saldırılıyor demeçleri vermeleri, Akla Güneysu daki üstü kapatılan intihara kalkışan kızımızın akıbeti ne oldu sorusunu getiriyor.
Sayın ÇORUH ve sayın MERTOĞLU islama ve Müslümanlara bu vahim olayda saldıran olmadı, bilakis gündeme taşındı, Fakat Halen karanlıkta kalan Güneysu daki bizlere bu şehre emanet edilen Van nüfusuna kayıtlı kız çocuğumuzun intihara neden kalkıştı ,zihinsel psikolojik baskımı gördü, dinine imanına inanışına saldırımı oldu, bu konuyu bir açıklama getirin sorgulayın.
Her açıklamayı İslama dine Müslümanlara saldırı görmeyin lütfen. Sayın OÇAKLI şayet konu hakkında tam donanımlı bilgi alıp açıklama yapmış olsaydı, daha aydınlatıcı olurdu lakin, hiç açıklama yapılmış olmasaydı, korkarım bu olayda Güneysu da olduğu gibi kapatılabilir di.
SONUC OLARAK.
Bu olayda kurumların kokuşmuşluğu var bunu yazmak söylemek İslama saldırımı oluyor ?

VALİ BEY MESAJ VERİYOR.

Vali bey in bungalov evleri için verdiği mesajlarda, işletmecilere bungalov evlerinizi mevzuata uygun hale getirin, mevzuata uygun olmayan bungalov evleri yıkılacak açıklamalarını umarım dikkate alıyorlardır.
İlimizde alternatif konaklama çeşitleri üretmeliyiz, veya niteliklerini artırmalıyız. Vali bey in bungalov evlerinin veya çeşitli konaklama işletmelerinin ruhsatlı şekilde mevzuatlara uygun olmalarının üzerine durmasının amacı, benim şahsi düşüncem, uluslararası bir organizasyonu ilimize kazdıracak olması olabilir, burada herkes kazanacak eğer bu spor planlıda olursa, yaz kış sonbahar aylarında ilimiz on binlerce sporcuyu ve bunların ailelerini Rize ağırlamış olacak.
Bu bolluktan yararlanmak için bir an evvel mevzuata uygun konaklamalarinizi düzenleyiniz.
SAYGILARIMLA. Bayram Arif TURAN.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.