betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

ÇORUH EDAŞ YATIRIMLARIYLA ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR

ÇORUH EDAŞ YATIRIMLARIYLA ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR   Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), mevcut aydınlatma yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Rize-Artvin Havaalanı yolu güzergahında yaklaşık 6 kilometrelik ilave..

ÇORUH EDAŞ YATIRIMLARIYLA ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 101 views Whatsapp

ÇORUH EDAŞ YATIRIMLARIYLA ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), mevcut aydınlatma yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Rize-Artvin Havaalanı yolu güzergahında yaklaşık 6 kilometrelik ilave aydınlatma sistemi kuran Çoruh EDAŞ, projesiyle 8 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirirken Rize ilinde son bir yılda 329 milyon TL’lik yatırıma imza atıldı.

haber: Necati Dili

 

Hizmet bölgesinin birçok noktasında aydınlatma çalışmalarına ara vermeden devam eden Çoruh EDAŞ, Rize’nin Pazar ilçesinde 8 milyon TL değerinde bir aydınlatma yatırımı hayata geçirdi. Proje kapsamında, Rize-Artvin Havaalanı yolu güzergâhında yaklaşık 6 kilometrelik ilave aydınlatma sistemi kuruldu. Gerçekleştirilen bu yatırımla Çoruh EDAŞ, Karadeniz Sahil Yolu’nun Çayeli Tüneli çıkışı ile Pazar Yeşilköy Tüneli girişi arasındaki bölgede yolculukların emniyeti ve konforuna hizmet eden katma değerli bir çalışmaya imza attı.

 

192 adet direk ve 281 adet LED armatür montajıyla toplam 7 bin 300 metre kablo döşenen çalışmada havaalanının açılmasıyla daha fazla kullanılan karayolunun trafik güvenliğinin artırılması amaçlandı. Bunun yanı sıra, LED armatür dönüşümü ile 2024-2030 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında enerjinin verimli kullanımıyla kaynak tasarrufuna katkı sağlandı. Hayata geçirilen proje ile Pazar ilçesine 8 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilirken Rize iline son bir yılda 329 milyon TL değerinde yatırım yapıldı.

 

Yatırım çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın: “Gerçekleştirdiğimiz aydınlatma yatırımıyla elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz şehirler arasında yer alan Rize’nin önemli güzergahlarından birinde hem aydınlatma kalitesini yukarı taşıyan, hem de tasarruf sağlayan katma değerli bir yatırıma imza attık. Karadeniz Sahil Yolu’nun Çayeli Tüneli çıkışı ile Pazar Yeşilköy Tüneli girişi arasındaki bölgede devreye aldığımız aydınlatma projemiz aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın 2024-2030 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında LED dönüşümü vasıtasıyla enerji tasarrufu hedefine de hizmet ediyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.