ÇAY ZEYTİN HAYAL OLDU

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci, Gözü ile ÇAY ZEYTİN HAYAL OLDU Yaş Çayın para kazandırdığı yıllarda hem çay değerliydi hem para. Modern Türkiye yoktu ama Çay bahçesi olan herkesin karnı tok sırtı pek..

ÇAY ZEYTİN HAYAL OLDU
Son Güncelleme: Bu Haber 158 views Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci, Gözü ile

ÇAY ZEYTİN HAYAL OLDU

Yaş Çayın para kazandırdığı yıllarda hem çay değerliydi hem para.

Modern Türkiye yoktu ama Çay bahçesi olan herkesin karnı tok sırtı pek yaşayan insan topluluğu vardı.

ÇAYKUR’un tek tekel olduğu dönemde yaş Çay bedeline güvenen babalar ev yapardı, çocuklarını okuturdu, askere gönderir gelince de evlendirirdi. Umudu olan Çay parası onun için yeterliydi.https://gazete53.com/cay-zeytin-hayal-oldu/ ‎

AKP’nin ilk dönemlerinde de Sn. Erdoğan 1 çay 1 simit hesabı yaparak çok seçim kazanmıştı. O yıllar çok geri kaldı, gelinen noktada 1 kilo Çay 1 ekmek veya simit almıyor. (Benim ilçemde ekmek 20 TL,1 kilo Çay 19 TL.)

1 kilo Yaş çayı Zeytinle kıyaslamak imkânsız, zira Zeytinin kilo fiyatı 200 TL civarlarında geziyor.

Bütün fiyatların zirveye vurduğu bugünlerin AKP döneminde 19 kilo çay 1 kilo zeytin almıyor.

Yaşı kemale ermemiş gençlerimiz bilmez anlatayım, Nisan veya Mayıs ayları geldiğinde çaycılarımız bugün adı değişen Atatürk Alanında Başbakan veya Bakanın açıklayacağı Çay Fiyatını miting havası içinde ilgiyle beklerdi. Eğer beklentiyi karşılayan fiyat açıklandıysa alkışlarla memnuniyetlerini belirtirlerdi.

O dönemin Bakanlarında devlet adamı ciddiyeti vardı. Bugünkü atanmışlara bakmayın burunlarından kıl aldırmıyorlar. Vatandaşın ayağına inmeye ya korkuyorlar ya da tepkiden çekiniyorlar.

O dönemdeki Bakanlar AKP’nin atanmış Bakanları gibi Rize’ye gelmeye tenezzül etmeyerek Bakanlığın sayfasından Çay Fiyatı açıklaması yapmazlardı.

19 TL 2024 çay fiyatı açıklandı, Çay için AKP döneminde altın çağını yaşadığını söyleyen Rize Milletvekilinin sesi çıkmadığına göre bu durumdan memnundur herhalde.

Günümüz enflasyonu TÜİK’in açıkladığı değildir. Millet gerçekten inliyor.

Haksızlıklar ayyuka çıkarken, adaletsizlikler hüküm sürerken gübre fiyatıyla kahrolan çaycıya reva görülen toplam 19 lira çay parası tutmadı. Beklentiye cevap vermediği şimdiden muhalefet ve STK lardan gösterilen tepkilerden anlaşılıyor

AKP Rize teşkilatından çıt çıkmadığına göre atadıkları Bakanlarının sayfasında yazılan fiyattan memnundurlar. İktidar ki memnun bizede hayırlı olsun demek düşer.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş