betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

AKK’den Çevre ve İklim Farkındalığı

‘Dünyayı ve Geleceği Çocuklar Kurtaracak!’ (Haber Merkezi)- Ankara’nın minik yürekleri, ‘Geleceğe Bir Söz Bir İmza’ bırakarak, ‘Çevre ve İklim’ farkındalığı oluşturdu. Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi..

AKK’den Çevre ve İklim Farkındalığı
Son Güncelleme: Bu Haber 229 views Whatsapp

‘Dünyayı ve Geleceği Çocuklar Kurtaracak!’ (Haber Merkezi)- Ankara’nın minik yürekleri, ‘Geleceğe Bir Söz Bir İmza’ bırakarak, ‘Çevre ve İklim’ farkındalığı oluşturdu.

Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi (BAŞÇİM), Dünya Çevre Günü etkinliklerini bu yıl, kuruluşunun 1. yıldönümü nedeniyle minik öğrencilere bıraktı.

BAŞÇİM Yürütme Kurulu tarafından bütün planlaması ve etkinlikleri Yenimahalle Kampus Kolejinin ilköğretim öğrencilerine bırakılan Dünya Çevre Gününde öğrenciler, aileleri ile etkinliğe katılan AKK bileşenlerine farkındalıklarını hissettirdi.

            ‘Kutlama Değil Mücadele’

Gençlik Parkı’ndaki AKK bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan AKK Çevre ve İklim Meclisi Sözcüsü Ömer Şan, “Bizlere Dünya Çevre Günü’nde iklim ve çevre için geleceğimize söz söyleyerek imza atacak miniklerimiz, Dünyamız ve ülkemiz için ciddi farkındalıklar oluşturuyor. Bu kocaman minik yürekler, farkındalık etkinlikleriyle bizleri, geleceğe umutla bakacağımız günlere hazırlıyor” dedi.

Dünya Çevre Gününün kutlanacak değil, farkındalıklar oluşturarak, çevreye karşı suçlar ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı birlikte mücadele günleri olması gerektiğine dikkat çeken Şan, çevre ve iklim önceliklerinin ‘suyun ve su varlıklarının korunması ile mümkün olacağı’ vurgu yaptı.

Bunun en çok farkına varan ve duyarlılık gösterenlerin çocuklar olduğuna değinen BAŞÇİM Sözcüsü Ömer Şan, , “Bu yılın, görsel etkinliğini de çocuklarımıza bıraktık. Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisinin kuruluşunun 1. yılındaki Dünya Çevre Günü etkinliğimizin tamamını çocuklarımız hazırladı. Yenimahalle Kampus Kolejinin minik yürekleriyle birlikte, onların kendi emek ve becerilerini, yüreklerini ortaya koyarak hazırladığı programla, ‘geleceğe bir söz bir imza’ farkındalığı oluşturmayı hedefledik” dedi.

            Sürdürülebilir Bir Gelecek

Etkinliğin paydaşlarından olan Yenimahalle Kampus Koleji Proje Koordinatörü Ayşe Aydoğan, AKK ve BAŞÇİM gönüllülerine teşekkür ederek, “Küresel Çevre Günü bize, evimiz dediğimiz bu değerli gezegeni koruma ve muhafaza etme konusundaki ortak sorumluluğumuzu hatırlatıyor. AKK’da toplanırken ortak bir amaç için bir araya geldik. Farkındalık yaratmak, eyleme ilham vermek ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir gelecek yaratmak” diye konuştu.

Yarının ve Dünyanın geleceğinin bugünün farkında olan kendinden emin çocukların ellerinde çok daha güvende olacağına inandığını kaydeden AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, Yenimahalle Kampus Koleji öğrencilerinin hazırladığı proje ve etkinlikleriyle bunu kanıtladığını vurguladı.

            ‘Geleceği ve Çevreyi Çocuklar Kurtaracak’

Çevre ve iklime farkındalık oluşturmak isteyen çocuklar, bugün bunu bize fark ettirdi diyen AKK Başkanı Yılmaz, “Yapılan araştırmalar, önlenebilir çevre sorunlarının dünyada 13 milyondan fazla insanın ölümüne neden olduğunu ortaya koymuş. Çevremizi, doğal varlık ve zenginliklerimizi korumak bir tercih değil, bizim için artık zorunluluk ve sorumluluktur. Çocuklarımız bize bu farkındalığı fark ettiriyor” diye konuştu.

“Geleceğimizi ve çevremizi kurtaracak olan çocuklardır” diyen AKK Başkanı Yılmaz, şunları söyledi:

“Gelecekle ilgili, iklimle ilgili dönüşümün öncülüğünü bu kent, Ankara yapmalı. Demokrasi çığlığını atan bu kent, dünya ile ilgili de bütün güzelliklerin çığlıklarını atmak zorundadır. Ankara, böyle bir yer. İklim ve dönüşümün kalbi Ankara olmak zorunda. O kalp atışlarını buraya getirdiniz siz. Saçları kadar kalbi olan bu çocukları yetiştiren bu aileleri kutluyorum.”

‘Geleceğe Bir İmza’

Düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, hazırladıkları ‘İklimin Ormanları’ adlı mini drama çalışması ile ‘Çevreye Farkındalık’ sloganlı video gösterimi, ‘İklime Söz’ konulu atölye sunumu, çevre günü temalı afiş yarışması, farkındalık konuşmaları, ‘Çevreye Geri Dönüş’ konulu geri dönüşüm defilesi ile ‘Geleceğe Bir İmza’ adlı sanat sergisinde de kendi eserlerini sergiledi.

Etkinlik sonunda etkinliğe katılan bütün öğrencilere günün anısına ‘Katılım Belgesi’ verildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.