Yapılan güzel işleri her zaman takdir ederiz.

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle Çay Fabrikası, Atanmış Bakan, Orman Dışı   Takdir ettiklerimizi yanında yapılmayanlar var ise de elbette uyarı yapmak babında eleştir yapma hakkımız her zaman oluyor. ÇAYKUR Genel..

Yapılan güzel işleri her zaman takdir ederiz.
Son Güncelleme: Bu Haber 136 views Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Çay Fabrikası, Atanmış Bakan, Orman Dışı

 

Takdir ettiklerimizi yanında yapılmayanlar var ise de elbette uyarı yapmak babında eleştir yapma hakkımız her zaman oluyor.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne İkizdere’de yapımı hızlı bir şekilde devam eden Çay Fabrikası inşaatındaki çalışma için bir kez daha teşekkür ediyorum. Zira önümüzdeki Çay sezonuna yetişeceği sözünü veren Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim ve ekibi gerçekten fabrikanın tamamlanması için takip ve izlenimlerini sürdürüyor.

Devlet işleri çeşitli sebeplerle bazen ağır aksak yürür yakından biliyorum fakat ÇAYKUR Çay Fabrikası inşaatı yüklenici firmanın da yoğun bir çalışmasıyla hızla devam ediyor olması bölge olarak bizleri memnun ediyor.

Çalışma için teşekkür ediyorum ÇAYKUR ve bütün ekibe.

—–

Eleştiri atanmış Bakan’a

Yukardaki bölümde yazdım.

Eleştiriler olumlu ve olumsuz her yönde sonunda hakaret olmaması şartıyla olmalı. İş yapanı takdir ettiğimiz gibi işi sürüncemede bırakanı da eleştirmek hakkımız vardır.

Çok değil iki yıl önce İyidere’de yapımına başlanılan Lojistiğin Taş ihtiyacı için İkizdere’ye gelen ve taş ocağına tepki gösteren Gürdere Köylülerine ‘’Çay Fabrikanızı yapıyoruz’ ’müjdesi veren atanmış Bakanlardan birisi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan aynı müjdeyi asıl sorumlusu olduğu İkizdere- Tüneli, Ovit Yolu daha doğrusu RİZE-ERZURUM karayolu hakkında da beklerdik.

Erzurum’a ulaşan bir diğer yol olan Zigana için ödenek bulan, para ayıran, para gönderen atanmış Bakan Rize-Erzurum karayolunu niçin bekletiyor.

Zigana Yoluda bizimdir elbette yapılmalı ama Rize’den Erzurum’a giden yol hem çok güvenlikli hem de 90 km daha kısa iken ödenek çıkarma, fakat Zigana’yı sanki gümrükten mal kaçırırcasına hızla yapıver gitsin.

İyidere Sahilden Erzurum: 195 km

Trabzon Sahilden Erzurum: 285 km

FARK: 90 km olup, Trabzon merkezden çıkan bir araç İkizdere üzeri gitse bile yaklaşık 35 km daha az yol alacaktır.

Devir tasarruf devri, hesap ortada iken Rize’den Erzurum’a gitmek için yolda çalışma niye yok. Her şey adeta STOP etmiş.

Ovit Tüneli yapılmış ama yolu yok.

İkizdere Tüneli 2 yıla yakındır paydos etmiş, müteahhit bırakıp kaçmış.

Kırık Tüneli 7200 metre ama 10 yıldır bir türlü delinemedi.

Dallıkavak Tüneli 3100 metre olacak bu da 10 yıla yakın delinmiş değil.

Atanmış Bakanın seçim kaygısı yok ama onu atayanların sıkıntısı çok. REY vatandaştan çıkacaksa önce Yolunu yapmak lazım.

—–

Orman dışı kalma kararı

16.9.2022 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 6088 sayılı kararı ile aralarında Rize olan 10 vilayette bazı orman alanları, orman sınırları dışına taşınmış.

Cumhurbaşkanı kararı Resmi gazetede yayınlandıktan sonra kesinleşmiştir. Değiştirilmesi mümkün değil ama eleştirilebilmelidir.

Bu kararı eleştirmek lazım doğru mu yanlış mı diye.

Bugüne kadar yıllardır Orman vasfını taşıdığı için Orman kabul edilen arazi niçin ve nasıl olurda Orman Vasfı sayılan alanların dışına itildi.

Kararın Rize’ye ait olan kısmı İkizdere ilçesinde Gürdere köyünde bulunan ormanlık alan.

İkizdere’nin Gürdere köyünde bir tanesi 290.29 metrekare, diğeri 794.27 metrekarelik iki ayrı alan Cumhurbaşkanının imzaladığı karar ile orman dışına itilmiş.

Ormanlar bizim için hava temizleyen en doğal araçlardır. Bir Fidan dikimi için teşvikler olurken var olan Ormanlık alanların yok edilmesini anlamış değiliz.

Taş Ocağının devamı için bu kararın alındığını tahmin ediyoru

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.