Rize’ye ikinci Tıbbi onkoloji uzmanın ataması yapıldı

Rize’ye ikinci Tıbbi onkoloji uzmanın ataması yapıldı Rize’ye, Sağlık Bakanlığı tarafından 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Tıbbi Onkoloji Uzm. Dr. Recep Ak atandı. Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji..

Rize’ye ikinci Tıbbi onkoloji uzmanın ataması yapıldı
Son Güncelleme: Bu Haber 465 views Whatsapp

Rize’ye ikinci Tıbbi onkoloji uzmanın ataması yapıldı
Rize’ye, Sağlık Bakanlığı tarafından 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Tıbbi Onkoloji Uzm. Dr. Recep Ak atandı.
Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Recep Ak’ın ataması Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmış olup, yaklaşık 10 gün sonra (23-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında) görevine başlayacaktır.
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde en az iki uzman görev yapması gerekirken ne yazık ki ülke genelinde bu branştaki çok ciddi hekim azlığından dolayı Bakanlığımız tüm çabalarımıza rağmen bir süre ikinci bir doktor ataması yapamamıştır.” dedi.
Tepe, “Tek hekimle hizmet veren birimde mevcut hekimimiz çok üstün gayretle çalışmasına rağmen haliyle yoğunluk oluşmuş ve vatandaşlarımız hekime ulaşmada sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bu problemi gidermek için son derece önemli olan bu branşta Bakanlığımızdan atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması istenilmiş, ancak ülke genelinde mevcut uzmanlık alanında kamuda görev yapan hekim azlığı sebebiyle görevlendirmede zaman zaman zorluk yaşanmıştır.” diye konuştu.
Tepe, “Yapılan çalışmalar ve bizzat ikili görüşmeler neticesinde Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Recep Ak’ın ataması Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet görevlisi olarak ilimize yapılmış olup, yaklaşık on gün içerisinde görevine başlayacaktır. Kendisine ilimizi tercih ettiği için teşekkür ediyor, başarılar diliyor ve kalıcı olmasını temenni ediyoruz.” diye belirtti.
Muhakkak ki tüm hasta grupları içeresinde ilgiye, özveriye hatta morale en çok ihtiyaç duyan grup kanser hastaları olduğunu belirten Tepe, “Onların en azından tıbbi tedavi süreçlerinde sorun yaşamamaları adına gerekli her tür çabayı gösteriyoruz ve göstermek de zorundayız. Bu itibarla kısa süreçte dahi olsa hekim eksikliğinden dolayı doktora ulaşmakta, tedavisini almakta zorluk yaşayan tüm kanser hasta ve yakınlarımızdan tekraren özür diliyor ve yürekten geçmiş olsun diliyoruz.” değerlenmesinde bulundu.
Tepe, “Ayrıca tüm bu süreçte yoğun gayret ve ilgi gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı hemşerimiz Dr. Şuayip Birinci’ye, Valimize, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.