ÖZKAN AVCI’DAN ‘’BABAMDAN BİZE ESKİ RİZE’’KİTABI ÇIKTI

ÖZKAN AVCI’DAN ‘’BABAMDAN BİZE ESKİ RİZE’’KİTABI ÇIKTI İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rizeli yazar Özkan Avcı’nın yazdığı ‘’Babamdan bize Eski Rize’ ’isimli kitabı çıktı. Yazar Özkan Avcı kitabın önsözünde’’1950 ile 2000 yılları arasındaki..

ÖZKAN AVCI’DAN ‘’BABAMDAN BİZE ESKİ RİZE’’KİTABI ÇIKTI
Son Güncelleme: Bu Haber 635 views Whatsapp

ÖZKAN AVCI’DAN ‘’BABAMDAN BİZE ESKİ RİZE’’KİTABI ÇIKTI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rizeli yazar Özkan Avcı’nın yazdığı ‘’Babamdan bize Eski Rize’ ’isimli kitabı çıktı.

Yazar Özkan Avcı kitabın önsözünde’’1950 ile 2000 yılları arasındaki bölge insanımızın doğal yaşantısından tutunda beslenme alışkanlıklarımıza, yemek çeşitlerimizden eski gelenek göreneklerimize örf ve adetlerimizden düğün derneklerimize kadar örnekleriyle bolca bahsedeceğin. Yöre insanımızın nüktedanlığını, becerisini, kıvrak zekâsını, hoşgörüsünü, misafirperverliğini sizlere sunacağım. Bu kitapta iyi bir şair olan babamı örnek olarak sizlere sundum. Ayrıca kitaplara sığmayacak kadar çok değerli bölge insanımız var. Bölgemizde yaşayan insanlarımızın kendilerine has belli başlı özellikleri vardır. Hepsi ayrı bir değerdir. Benim babam Kırboz Salih yöre halkı tarafından özellikleri itibariyle kabul görmüş, genç yaşına rağmen Salih dayı olabiliş bir insandı. Babamla benim yaşadığım bölge kültürümüzü yeni nesillere aktarabilmek için böyle bir çalışmayı yapayı uygun buldum. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Yeni nesillere kültürümüzü tanıtmamız lazım. Bu kitabımı bu gaye ile yazdım’ ’dedi.

Özkan Avcı kimdir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birçok biriminde görev yapan Özkan Avcı BAĞ-KUR Rize, Samsun ve Çorum İl Müdürlüklerinde memur, şef, şube müdürü ve il müdür olarak görev yaptı.2004 yılında Rize Belediye Başkanlığı seçimine aday olarak katıldı.2021 yılında Türk İş Kurumunda halen Müşavir olarak görev yapan Özkan Avcı eski bir Voleybol Milli Hakemidir. Yazar Özkan Avcı’nın ilk kitabı olan Babamdan Bize Eski Rize kitabı 160 sahife.2022 yılında Ankara’da basılan kitap Elma Matbaacılık tarafından basılmış.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş