2021 YAZ GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI

2021 YAZ GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı ‘Yaz Gençlik Kampı’ başvuruları başladı. Bakanlığımız tarafından her yıl..

2021 YAZ GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI
Son Güncelleme: Bu Haber 446 views Whatsapp

2021 YAZ GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı ‘Yaz Gençlik Kampı’ başvuruları başladı. Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 05 Mayıs’ta başladı. 2021 yılında Deniz, Doğa ve Çadır kamplarımız gençlerimize hizmet verecektir.

Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 8 Temmuz’a kadar başvurabilirsiniz.

Başvuru ve değerlendirme detayları şu şekildedir: – Kamplarımız ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. -Kamplarımızda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacaktır. Bir kamp dönemi 6 gündür. Çadır kampı dönemi ise 4 gündür.

-Çadır kampında konaklamalar Bakanlığımız tarafından temin edilen çadırlarda yapılacaktır.

-Kamplara başvurular 05 Mayıs – 7 Temmuz arasında on-line olarak yapılacaktır. – Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır.

– Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir.

Kamp başvurularının değerlendirilmesinde;

a) Aile aylık net geliri 2.825,90 TL’nin (2021 asgari ücret) altında olanlara, b) Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezlerine veya Genç Gönüllüler web sitesine üye olanlar, c) Kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, öncelik tanınacaktır.

Bu kapsamda, kampa katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.

· Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir.

· Bu kapsamda kampa doğrudan katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılarak yerlerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.

– Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru sonuçları:

· İlk 4 dönem için en geç 7 Haziran 2021 tarihinde,

· Sonraki dönemler ise en geç 13 Temmuz 2021 tarihinde https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. – Gençlik kampları atama sonuçları, https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresi sonuç açıklama kısmından başvuru esnasında verilen bilgiler ile bireysel olarak görüntülenebilecektir. Kampa katılmaya hak kazananlar sistem üzerinden indireceği başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekmektedir. – Başvuru formunun gençlik merkezine teslim edildiği tarihte 18 yaşını doldurmamış kampçıların başvuru formunun velisi tarafından imzalı olarak gençlik merkezine elden teslim edilmesi gerekmektedir. – Yaş gruplarının belirlenmesinde ay, gün ve yıl baz alınacaktır. Kamplara 12 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin kaydı yapılmayacaktır. – Eksik ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecekti

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.