YOL YAPILIRKEN DERE YOK EDİLDİ

YOL YAPILIRKEN DERE YOK EDİLDİ -ANZER GURUP YOLUNDA GENİŞLEME ÇALIŞMASINDA KAYALAR DERE YATAĞINI DOLDURDU İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-1987 yılında Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi ilan edilen Anzer-Ballıköy Gurup yolunda genişletme çalışması..

YOL YAPILIRKEN DERE YOK EDİLDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 383 views Whatsapp

YOL YAPILIRKEN DERE YOK EDİLDİ

-ANZER GURUP YOLUNDA GENİŞLEME ÇALIŞMASINDA KAYALAR DERE YATAĞINI DOLDURDU

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-1987 yılında Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi ilan edilen Anzer-Ballıköy Gurup yolunda genişletme çalışması yapılırken dinamitlenen kayalar dere yatağına atıldı. Çirkin görüntünün temizlenmesi isteniyor.

Dünyaca ünlü ve şifalı bal olan Anzer Balının üretildiği Rize’nin en uzak köylerinden birisi Anzer-Ballıköy Gurup yolunda İl Özel İdaresinin özel firmaya yaptırdığı mevcut yolu genişleme çalışmasında dere yatağına dökülen taş ve kayalar çirkin bir görüntü arz ediyor. Mevcut yolun 1960 yılı sonrası açıldığını söyleyen vatandaşlar ’mevcut yol ihtiyaca yeterli olmuyordu. Bu gerekçeyle genişletme çalışmaları İl Özel İdare tarafından programa alındı. Çalışma yapılması için müteahhite verildi. Müteahhit tarafından yapılan genişletme çalışmasında dinamitlenen ve yamaçlardan koparılan kayaların dere yatağına doldurulduğunu görmek bizi üzdü. Taş ve kayalar dere yatağını yer yer tamamen kapatmış. Çevreye duyarlı iş yapılmasını istiyoruz.

Taşkınlara sebep olur

Doğa niye yok ediliyor, derenin üzeri niye kaya ve taş parçalarıyla örtülüyor. Bu dolgu ilerde taşkınlara sebep olacak bir uygulamadır. İşi yapan firma tarafından daha kolay olduğundan herhalde kayalar dereye atıldı ve öyle duruyor. Dere yatağı kapalı durumda. Bunların kaldırılmasını ve dere yatağının açılmasını istiyoruz’dediler.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş