RİZEDE BELEDİYE BAŞKANLARI TAŞOCAĞINDA HALKI DİNLEDİ

RİZEDE BELEDİYE BAŞKANLARI TAŞOCAĞINDA HALKI DİNLEDİ -RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN”BİZDE ÇEVRECİYİZ, BİR AĞAÇ DİKMEYEN ADAMA ÇEVRECİ DİYEMEM’ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin beraberinde 10 ilçe ve 2..

RİZEDE BELEDİYE BAŞKANLARI TAŞOCAĞINDA HALKI DİNLEDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 346 views Whatsapp

RİZEDE BELEDİYE BAŞKANLARI TAŞOCAĞINDA HALKI DİNLEDİ

-RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN”BİZDE ÇEVRECİYİZ, BİR AĞAÇ DİKMEYEN ADAMA ÇEVRECİ DİYEMEM’

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin beraberinde 10 ilçe ve 2 Belde Belediye Bakanı ile birlikte 27 gündür köylülerin Taşocağı yapılmasın diye tepki gösterdikleri alana gelerek basın açıklaması yaptı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin açıklamasında şunları söyledi’ “Yaklaşık bir aydır gündemimizde olan taş ocağı için burada Rize’deki bütün ilçe belediye başkanlarımız ile buradan şu mesajı vermek istiyoruz. İşin çevreci ve lojistik konumuna değineceğiz. Bu bölgede 12 ay yaşayan, bu bölgenin yağmurunu, kışını, çilesini çeken seçilmiş insanlar olarak bize görev düştüğünün farkındayım.

Bu bölgede yaşayan insanların çevre hassasiyetiyle başlayan olaylar daha sonra gördük ki başka gruplar tarafından farklı yerlere çekilmek istenmektedir.

Değerli basın mensupları, Belediye Başkanı arkadaşlarımızla bilgi vermeye ve konuyu aydınlatmaya çalışıyoruz. İyidere Lojistik Merkez ve Limanı Türkiye de 24 tane lojistik merkezden biri olacak. İyidere lojistik merkez Ovit tünelinin tamamlayıcısıdır. Bu merkezin yapılması için en yakın yerden taş alınması gerekmektedir. Yerleşim yerlerine uzaklığı bakımından tercih edilmiştir. Burada yaşayan insanlar korudu bu çevreyi. 97 hektarlık bir alandan bahsedildi. Fakat öyle değil. 13,5 hektarlık bir alan alınacaktır. Ayrıca açılacak Ocaktan 75 yılda değil 2 yılda lojistik için taş çıkarılacaktır. Taş alındıktan sonra buradan çekinilecek. Tamamen devlet kontrolünde yapılacaktır. Burada mıcır tesisi yapılmayacaktır. Vadide arıcılık, çay tarımı yapan üreticilerimizin zararının karşılanacağına valiliğimiz teminat vermiştir.

Türkiye’nin değişik yerlerinden gelerek, Rize’ye hiç gelmemiş, İkizdere’nin nerede olduğunu bilmeyen, bu güne kadar hiç ağaç dikmeyen buraya gelenlerin çevrecilik konusunda söylemlerde bulunmaları Rizeli vatandaşlarımızı üzmüştür. Son 20 yılda Avrupa da ağaç dikme konusunda birinci ülke Türkiye’dir. Duble yollar, tüneller yapılırken asgari zararlar olabilir. Ama insanlara hizmet için bunların da yapılması gerekiyor. 1970 lerde birinci boğaz köprüsü yapılırken aynı yaygaralar vardı.80 lerde Özal zamanında 2.köprünün yapılmasında aynı söylentiler vardı. 3.köprüde de,

Rize havaalanında da aynı tartışmalar oldu. Hayatı boyunca bir ağaç dikmeyen insanlar çevreci bahanesiyle ideolojik kaprislerini kusma yerine ben onlara Rize belediye başkanı olarak fidan göndereyim, diksinler’ dedi.

Rize Belediye Başkanı ve beraberindeki Belediye Başkanları daha sonra 27 gündür çadırda direnişi yaparak tepki gösteren köylülerle görüşerek Lojistiğin bölge için gerekli olduğunu, devlet olumsuz etkiler bıraktırmayacağı, çevreyi koruyacağız dediyse bu söze güvenmek zorundayız’dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.