-RİZE-ARTVİN TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA

-RİZE-ARTVİN TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA -BAŞKAN DOÇ.DR.KAZIM ŞAHİN’ÇÖZÜM İÇİN TAM KAPANMA SAĞLANMALI’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Türkiye genelinde tehlikeli bir durumda seyreden Covid-19 hakkında Rize-Artvin Tabipler Odası tarafından bir açıklama yapıldı. Çay toplamaya..

-RİZE-ARTVİN TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA
Son Güncelleme: Bu Haber 396 views Whatsapp

-RİZE-ARTVİN TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA

-BAŞKAN DOÇ.DR.KAZIM ŞAHİN’ÇÖZÜM İÇİN TAM KAPANMA SAĞLANMALI’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Türkiye genelinde tehlikeli bir durumda seyreden Covid-19 hakkında Rize-Artvin Tabipler Odası tarafından bir açıklama yapıldı. Çay toplamaya gelenlere 10 gün karantina kesinlikle uygulanmalı.

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Kazım Şahin tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi.

‘’İlimizde gerek vaka sayısında gerekse hasta sayısında geçen aya oranla ciddi artışlar söz konusu. Buna bağlı olarak da yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde yüzlere yaklaşmış durumda. Böyle gittiği takdirde ay sonuna doğru hasta seçmeye başlayacağız demektir.

Şubat ve Mart ayları başında defalarca yetkililere uyarı yapmamıza rağmen aşılama olmadan okulların bazı sınıflarında yüz yüze eğitimlere başlandı, geldiğimiz noktada eğitime yeniden ara verildi. Bu arada hastalanan ve vefat edenlerin sorumluluğu kime yüklenecek. Canla başla çalışan sağlık çalışanlarının durumu salgının başlangıç dönemine dönmüş vaziyette. Bütün bunlar zamanında söylenen tedbirleri uygulamayan ve her şeyi biz biliriz mantığıyla yürütmeye çalışan yetkililerin vurdumduymazlığından kaynaklanmaktadır.

Çözüm nedir

Peki, çözüm nedir? Çözüm belli zincir kırılana kadar tam kapanma olmalıdır. Bunu ilimiz için yapamıyorsak Rize’ye giriş çıkışların mutlak kontrolü gerekir. Çay için il dışından gelecek işçi ve üreticilerden PCR istenmeli, geldikten sonrada 10 gün karantinada tutulmaları gerekir düşüncesindeyim. Bu arada toplumun kendisinin de gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı, zorunlu hallerde de erkenden eve dönülmelidir. Mümkün olduğunca toplu taşıma kullanılmamalı, kalabalık toplu ulaşım araçlarına binilmemeli. Maskesiz kesinlikle dışarı çıkılmamalı. Eve döndükten sonra el temizliği mutlaka yapılmalı, günde birkaç kez gargara ile boğaz temizliği yapılarak virüsün bulaşması önlenebilir. Ayrıca düzenli uyku ve sağlıklı gıdalarla vücudumuzun direncini arttırmalıyız. Aşılama sırası gelen vatandaşların zaman geçirmeden aşılanması gerekir. Aşıya rağmen hastalığa yakalananlar aşısız kişilere göre daha kolay atlatıyorlar’denildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.