RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNİN PATENT BAŞARISI

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNİN PATENT BAŞARISI Rize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde kamuoyuna yapılan bilgilendirme açıklamasında, Üniversitenin son yıllarda elde ettiği patent başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya..

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNİN PATENT BAŞARISI
Son Güncelleme: Bu Haber 367 views Whatsapp

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNİN PATENT BAŞARISI

Rize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde kamuoyuna yapılan bilgilendirme açıklamasında, Üniversitenin son yıllarda elde ettiği patent başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Cihan KANTAR, Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ, Doç. Dr. Nimet BALTAŞ, Arş. Gör. Dr. Günay KAYA KANTAR ile Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Şengül Alpay KARAOĞLU tarafından geliştirilen ‘Anti helikobakter etkili ve üreaz enzimi inhibitörü azo boyar madde ve eldesine ilişkin yöntem’ başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Öğretim üyelerimiz tarafından geliştiren bu buluş, kısaca, daha az miktarda ilaç kullanılarak daha etkili helikobakter pilori tedavisi sağlayan ilaç yapımına imkân sağlayan, üreaz enzimi inhibitörü özelliğine sahip ve anilin türevleri kullanılarak elde edilen azo boyar madde eldesi ile ilgilidir.

Ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Faydalı Model Başarısı

Üniversitemiz son yıllarda göstermiş olduğu başarılarına Faydalı Model Tescili ile yenilerini eklemeye devam ediyor. Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ömer Lütfü ÇORBACI ve Arş. Gör. Türker OĞUZTÜRK yaptıkları ‘Orkide saksısı için bir yenilik.’ başlıklı faydalı model Türk Patent ve Marka Kurumundan tescil aldı.

Buluş, iç mekân bitkisi olan orkidenin içerisinde yetiştirildiği; iki adet konteynerdan oluşan bir orkide saksısı ile ilgilidir. Ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları y

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.