İSTANBUL EYÜPSULTAN LAVANTA CENNETİ OLUYOR

İSTANBUL EYÜPSULTAN LAVANTA CENNETİ OLUYOR EyüpSultan Belediyesi, ilçeye bağlı Ağaçlı Köyü’nde geniş bir alana lavanta dikimi gerçekleştirdi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, lavanta bahçeleri oluşturulan alana giderek, ilk lavantaları bizzat..

İSTANBUL EYÜPSULTAN LAVANTA CENNETİ OLUYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 445 views Whatsapp

İSTANBUL EYÜPSULTAN LAVANTA CENNETİ OLUYOR

EyüpSultan Belediyesi, ilçeye bağlı Ağaçlı Köyü’nde geniş bir alana lavanta dikimi gerçekleştirdi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, lavanta bahçeleri oluşturulan alana giderek, ilk lavantaları bizzat kendi elleriyle dikti ve can sularını verdi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Bölgede, 15 bin metrekarelik alanda 15 bin lavanta dikimi yapılacak. Ağaçlı’ya dikilen lavantalar yetişince bölge, hem turizm, hem de ekonomik olarak kalkınacak.

BÖLGE HALKI ÇALIŞACAK, BÖLGE HALKI KAZANACAK

Oluşturulan lavanta bahçelerinde bölge halkı çalışacak. Bu sayede bölge halkının ev ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Ayrıca lavantalarla yapılan çeşitli hediyelik eşya, esans ve içecek gibi şeylerin, lavanta bahçelerini görmeye gelen ziyaretçilere satışı da yine hem bölge ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Bilimsel adı Lavandula angustifolia olan lavanta, çok yıllık ve yaprak dökmeyen bir bitki. Bitkinin çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. Kurutularak dolaplara konan çiçekleri giysileri böceklerden koruyor.

Lavanta, genellikle anksiyete, depresyon, uykusuzluk ve baş ağrısı ve diş ağrısı da dahil olmak üzere fiziksel ağrıyı tedavi etmek için kullanılıyor. Ayrıca, cilt ve saç tedavilerinin yanı sıra yaraları ve ağrıyı tedavi etmek için losyonlarda ve kremlerde topikal olarak kullanılıyor.

LAVANTANIN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI

Lavanta yağı, küçük yanıkları ve böcek ısırıklarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

Lavanta en yaygın olarak aromaterapide kullanılır. Lavanta bitkisinin yağlarından gelen kokunun, sakinlik ve zindeliğin artırılmasına yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca stres, endişe ve hatta hafif ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğu söylenir.

Lavanta içeriğindeki bileşenler sayesinde cilde doğal parlaklığını, canlılığını ve güzelliğini geri kazandırmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra lavantanın akne tedavisinde oldukça etkili olabileceği bilinmektedir. Lavantanın, başta migren olmak üzere baş ağrısına neden olan sorunların ortadan kaldırılmasında etkili olduğu kanıtlanmıştır. Lavanta çayı migren ağrılarını rahatlatmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı da boyun ve alın kısmına uygulanması durumunda baş ağrısının giderilmesine yardımcı olur.

Lavanta yağının çok etkili antiseptik özelliği bulunur. Topikal olarak kesiklere, çiziklere uygulanabilir. Yaralara uygulandığında hücrelerin iyileşmesini hızlandırır. Doğal antibiyotik özelliğinden dolayı yaraların enfeksiyon kapmasına engel olabilir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.