-İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANI HAKAN KARAGÖZ’75 YIL İŞLETİLECEK OCAKTA YILDA………

-İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANI HAKAN KARAGÖZ’75 YIL İŞLETİLECEK OCAKTA YILDA 31 MİLYON TON TAŞ ALINACAK.92 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN YOK EDİLECEK -Vadide yatırım olarak Çay Fabrikası, Kenevir Fabrikası, Yüksek Okul, Hastane, Turizm..

-İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANI HAKAN KARAGÖZ’75 YIL İŞLETİLECEK OCAKTA YILDA………
Son Güncelleme: Bu Haber 360 views Whatsapp

-İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANI HAKAN KARAGÖZ’75 YIL İŞLETİLECEK OCAKTA YILDA 31 MİLYON TON TAŞ ALINACAK.92 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN YOK EDİLECEK

-Vadide yatırım olarak Çay Fabrikası, Kenevir Fabrikası, Yüksek Okul, Hastane, Turizm yatırımı, Turizm Lisesi Jeotermal Sağlık tesislerini destekliyoruz ve yapılmasından yanayız

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İşkence dere Vadisinde yapılmak istenen taş ocağı hakkında açıklamada bulunan MHP li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’neyi neye feda ediyoruz, İkizdere’ye yapılan yatırımı tabi iki destekliyor ve başımızın üstüne tutuyoruz. Yatırım olarak bir çay fabrikası, Kenevir fabrikası, bir Üniversite fakültesi, bir Hastane, bir Turizm yatırımını( turizm lisesi, jeotermal sağlık tesisleri, sürdürülebilir yayla modelleri) mutlaka destekliyoruz’dedi.

Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ün açıklaması şöyle devam ediyor ’Bu gibi yatırımlar istihdama, Göç’ün geri dönüşümüne, bölgenin gelişimine katkı sağlayacağı gibi ülke ekonomisine ’de ciddi gelir sağlar.

Ancak 75 yıl işletilecek yılda 31 milyon ton taş alınacak olan ve 92,4 Hektarlık bir ormanlık alanın yok edilmesinden bahsediyoruz. Çevreye ve İkizdere’ye vereceği tahribatı, zararı düşünebiliyor musunuz?!

İkizdere turizm bölgesi ilan edildi…

Kim gelecek tozun dumanın gürültünün içerisine? Taş ocağı yapılmak istenen bölge ham ormanlık, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından zengin bir vadi. Gürdere köyü sakinleri işkence dere vadisin ’den yılda 100 tonu geçen organik yaş çay alıyor (ton 6.200 tl) ve şu an köyde neredeyse tüm evler dolu, insanlar geçimlerini bu çaydan sağlıyor, sadece çay mı? Vadi ve çevresindeki bitki çeşitliliği sayesinde arıcılık bölgede çok yoğun bal kalitesi çok yüksek köy muhtarının, köylünün ve bölgede arıcılık yapan insanların söylediğine göre yılda sadece o vadiden alınan Balın miktarı yaklaşık 8-10 ton. Söylenecek çok şey var,

Bu taş ocağının İkizdere’mize zarardan başka vereceği hiç bir şey yoktur.!

Rize İyidere’de yapımına başlanan liman ve lojistik ilimiz için bölgemiz için, ülkemiz için çok önemli bir yatırım, ancak sahada gerçek bir araştırma yapılmadan ham ve verimli bir vadiyi liman dolgusunu yapmak için taş ocağı alanı olarak seçmek doğa katliamıdır kanımca. Kaldı ki eğer bu taş ocağı bu

bölgede hayata geçirilirse Gürdere köyü, Cevizlik köyü, ı-Ihlamur köyü, Şimşirli köyü direkt etkilenecek, yanında İkizdere Belediyesi mücavir sınırları içinde kalan iki mahallemiz de zaman içinde bu etkileşimden zarar görecek, bölgede insanların geçim kaynakları olan organik çay ve kalitesi çok yüksek Bal (arıcılık) kesinlikle rekolte ve kalite zafiyetine uğrayacak.

Bu durum kaçınılmaz.

Yetkililerin bu durumu tekrar gözden geçirmesi, neyi neye feda ediyoruz hesabının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu insanların, köylülerin tek dertleri yukarıda sıraladığımız değerlerini korumak, geçim kaynakları olan alanlarını toz, toprak, altında kalmaması, içme sularının kaybolmaması. Tamamıyla insani bir durum ve bizlerin de bu haklı feryada sesiz kalmamız beklenemez.

Verilen mücadele ideolojik, parti karşıtlığı, yatırım düşmanlığı, kesinlikle değil. Verilen mücadele bir hak arama, insanların yaşam alanlarına sahip çıkma, atalarından miras alınan topraklarını çocuklarına aldıkları gibi bırakma, ekmeklerini koruma mücadelesi. İkizdere 1960 dan bu yana nüfusunun 10/9 nu büyük şehirlere göç veren bir memleket. Verilen mücadele bu insanların ellerinde, hayallerinde olan, bir gün dönüp gelebilecekleri köylerini koruma mücadelesidir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.