Hizmete Aşığız, Fakat Biz Bilirize Karşıyız

Bağımsızlar Hareketi Başkanı Ensar Özçelik, Rize’ ye faydalı proje üreten tüm çalışmaları destekleyeceklerini ve eksik gördükleri konularda çözüm önerileri sunarak fikir ve proje beyan edeceklerini söyledi   Özçelik açıklamasında, “Daha..

Hizmete Aşığız, Fakat Biz Bilirize Karşıyız
Son Güncelleme: Bu Haber 405 views Whatsapp

Bağımsızlar Hareketi Başkanı Ensar Özçelik, Rize’ ye faydalı proje üreten tüm çalışmaları destekleyeceklerini ve eksik gördükleri konularda çözüm önerileri sunarak fikir ve proje beyan edeceklerini söyledi

 

Özçelik açıklamasında, “Daha önce bu Şehir hastanesinin, 800 yatak kapasiteli olarak, Bağdatlı Mahallesi Yat limanı (Taş Limanı) yerinde deniz dolgusu yapılarak, 210 dönüm üzerine yapılacağı Rize Milletvekili Hayatı Yazıcı tarafından duyurulmuştu. Bizler o günde projeye değil de, yerinin çok yanlış olduğunu, güzelim sahilimizde bunun hiç yakışmayacağını ifade etmiştik. Zaten kamuoyunun neredeyse büyük bir çoğunluğundan gelen tepkilerden dolayı da bundan vaz geçildiğini görmekteyiz. Şimdide bu projenin Gündoğdu mahallesinde yine deniz dolgusu yapılarak 300 dönüm üzerinde kurulacağı Milletvekili Muhammet Avcı tarafından kamuoyuna açıklanmış bulunmaktadır. Anlaşılan o ki üçüncü vekilimiz Osman Aşkın Bak, bir müddet sonra projenin Ardeşen sahilinde yapılacağını bizlere duyurursa sakın şaşırmayınız” dedi.

Bağımsızlar Hareketi başkanı Ensar Özçelik açıklamasında, “Bu gibi şehrimizin ve bölgemizi ilgilendiren güzel bir proje Öncesi, bir kamuoyu araştırması yapılsa, en önce vatandaşlarımızın gerek anket gerek, sosyal medyada bu projenin tanıtımı yapılarak fikir düşünceleri alınsa, STK ve siyasi partilerle bir araya gelinse Rize’miz için en doğrusunun seçimi yapılsa güzel olmaz mıydı?.  Daha önceki projelerden de bu yanlışları görmekteyiz, AVM nin ve Emniyet Müdürlüğü yerlerinde olduğu gibi. Yanlış olduğunu kendileri de anladıklarında bir kere onay verdik, yapıldı, şimdi yıkalım mı, diye konuşulduğunu da bilmekteyiz. Rize milletvekilleri ve siyasetçilerimize gelin bu projede acele etmeden, gerekli istişareleri yaparak, eksikleri tamamlayarak, en öncelikli hangi sıkıntılarımız var ise, ilk onları çözüme kavuşturarak, halkımızın da tam desteğini alarak bu projeyi hayata geçirelim. Hastanelerimiz içinde tecrübeli doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ile teknik donanımlar tarafından hizmet vermektedir. Bunlar olmayınca Hastanenin ismi, büyüklüğü, yerinin hiç bir önemi yoktur. İlimizde de yeterli doktorumuzun olmadığı bilinmektedir.

Bizlerin görüşü, şehrimiz belli bir alana sıkışıp kalmış, her ne yapılırsa yapılsın en az 100 yıllık bir kent planlamasına uygun olarak yapılmalıdır. Burada Salarha vadimiz projenin hayat bulması için en güzel mevki konumundadır. Onun yanında yine çevre yoluyla şehir merkezine bağladığımız Pehlivantaşı Ortapazar mevkide bu proje için uygundur, Salarha vadisi daha avantajlı konumdadır, Yapılan tünelle hem ulaşım noktasında, hem şehrimizin iç kesimlere doğru, Salarha ve Güneysu vadisi, istikametinde genişlemesi için, güzel bir fırsat ve başlangıç noktasıdır” dedi.

Bağımsızlık Hareketi Başkanı Ensar Özçelik, “Salarha vadisinde Fen Lisesinin arkasından yukarıya doğru ve aşağıya doğru projenin büyüklü içinde gerekli arazi mevcuttur. Bunları uydu görüntüleri ile de inceledik ölçümler yaptık, Bunları da kamuoyuyla paylaşacağız. Buradaki arazinin kamu yararına acilen kamulaştırması yapılması, bedel olarak fazlada olsa bile, paranın denizin dibine, müteahhidin kasasına değil de, vatandaşın cebine girmesi daha faydalı olacaktır. Hem şehrimiz iç kesime doğru genişleme imkânı kazanacak hem de oradaki vatandaşlarımızın arazi ve arsaları değer kazanacaktır. Ayrıca deniz dolgusu üzerinde yapılan bina ve yapılar belli bir zaman sonra, krozyon aşınma ve deprem tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bunların örneklerini zaten şehir merkezinde yıkıma başlanılan binalarda görüyoruz. Onun için bu projenin Gündoğdu sahilinde değil de. Salarha vadisinde veya Ortapazar’ da yapılması, şehrimiz ve halkımız için en doğru tercih olacaktır, düşüncesindeyiz. Rize’miz en güzeline ve en iyisine layıktır” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş