GALATASARAY SPOR KULÜBÜ’NÜN RİZE PAZARLI BAŞKANI SEDAT ZİYA KANTOĞLU

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ’NÜN RİZE PAZARLI BAŞKANI SEDAT ZİYA KANTOĞLU 1900 yılında Rize’de doğdu. Lazistan Mebusu Ziya Molla ve Şevkiye hanımın oğludur. Eski Trabzon Milletvekili ülkemizi Lozan Andlaşması’nda temsil eden Ahmet..

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ’NÜN  RİZE PAZARLI BAŞKANI SEDAT ZİYA KANTOĞLU
Son Güncelleme: Bu Haber 357 views Whatsapp

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ’NÜN
RİZE PAZARLI BAŞKANI SEDAT ZİYA KANTOĞLU
1900 yılında Rize’de doğdu. Lazistan Mebusu Ziya Molla ve Şevkiye hanımın oğludur. Eski Trabzon Milletvekili ülkemizi Lozan Andlaşması’nda temsil eden Ahmet Muhtar Çilli kendisinin kayın babasıdır. Pazar ilçesi Örnek (Venek) Köyü’ndendir. Galatasaray Lisesi’nin ardından Almanya Hanovra şehri ticaret mektebinde mezun oldu. Bu süreçte Fransızca ve Almancayı çok iyi derece kullanabilecek şekilde öğrendi. Cemiyet hayatında çok sevilen sayılan saygın bir kişiliğe sahipti.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU
Doyçe Bank ve Osmanlı Bankası Şubelerinde memurluk, müfettişlik, Ticaret ve Sanayi Bankası’nda müdürlük yaptı. Naft Şirketi Müdürlüğü, Petrol Şirketi Genel Müdürlüğü, Petrol Ofisi Genel Müdür Muavinliği, Türkiye Benzin, Mazot ve Yağları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret ve Sanayi İş birliği Cemiyeti Umum Katibi, Galatasaraylılar Cemiyeti Reisi olarak sosyal hayatın içinde yer aldı.

ÜÇ DÖNEM GAATASARAY BAŞKANLIĞI YAPTI
(15 Aralık 1937-8 Nisan 1939)-(21 Ekim 193-10 Mayıs 1940) ve (1 Ocak 1944-23 Eylül 1944) olmak üzere üç dönem Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.Onun döneminde Galatasaray özellikle su sporlarında çok önemli başarılar elde etmiştir. Ayrıca başkanlığı “Güneş ayrılığı” sebebiyle sıkıntı ile geçirilen bir döneme rastlar. 16 Kasım 1971 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Kendisiyle ilgili bu bilgilere 23 Ekim 2016 tarihinde aramızdan ayrılan Oğlu Avukat Ahmet Pulat Kantoğlu ile vefatından önce yaptığım görüşmelerle ulaşmıştım. Her ikisini de rahmetle anıyorum.

Fatih Sultan KAR / İST.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş