Dünya Şampiyonundan Alim’e Ziyaret

Çaykur Genel Müdür Vekili, Yönetim Kurulu ve Çaykurspor Kulübü Başkanı Yusuf Ziya ALİM, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen, Greko-Romen Güreş Bireysel Dünya Şampiyonasında 82 kiloda dünya ikincisi olan Salih AYDIN’ı makamında..

Dünya Şampiyonundan Alim’e Ziyaret
Son Güncelleme: Bu Haber 370 views Whatsapp

Çaykur Genel Müdür Vekili, Yönetim Kurulu ve Çaykurspor Kulübü Başkanı Yusuf Ziya ALİM, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen, Greko-Romen Güreş Bireysel Dünya Şampiyonasında 82 kiloda dünya ikincisi olan Salih AYDIN’ı makamında kabul ederek tebrik etti.

 

Çaykurspor Kulübünde güreşe başlayan Salih AYDIN’ı kabul eden, Çaykur Genel Müdür Vekili, Çaykurspor Kulübü Başkanı Yusuf Ziya ALİM, “Çocuk yaşta Çaykurspor güreş kulübümüzde güreş sporu yapmaya başlayan, üstün kabiliyeti, disiplinli çalışması ve güzel ahlakıyla 15 yaşında itibaren önce Yıldızlar güreş takımında Türkiye şampiyonluğu başarısını eden, akabinde gençler ve büyüklerde 2017 yılından itibaren kulübümüz sporcusu olarak yurtiçi ve yurtdışında yapılan GrekoRomen güreş yarışmalarında hemen her yıl ülkemize, kulübümüze ve Rize’mize bir hayli şampiyonluklar kazandıran, milli güreşçimiz Salih AYDIN kardeşimiz en son Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşen GrekoRomen güreş dünya şampiyonasında 23 yaşında ülkemize ve Rize’mize dünya ikinciliği gibi önemli bir başarıyı kazandırmıştır. Geçmişte, Türkiye’ye Olimpiyat Şampiyonluğu kazandıran Çaykursporlu güreşçimiz sn. Mehmet Akif Pirim bey ve yine geçmişte ülkemize Avrupa ve Dünya şampiyonlukları kazandıran Çaykurspor kulübümüzün bir diğer eski güreşçisi olan Selçuk Çebi bey ve daha bir çok başarılı şampiyonluklar elde eden kulübümüzün sporcuları yetiştiren Çaykurspor güreş antrenörü Rüstem Koyuncu beyi ve diğer tüm antrenör ve sporcularımızda tebrik ediyorum. Onlardan da Salih Aydın kardeşimizin elde etmiş olduğu bu önemli şampiyonlukları bekliyoruz. Çaykurspor’da yıllardır ata sporumuz güreşte Türk’ün gücünü dünyaya gösteren en son sporcumuz Salih AYDIN olmuştur. Yakın gelecekte yapılacak olan dünya olimpiyat şampiyonasında Türkiye’ye dünya şampiyonluğunu kazandırıp, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal marşımızı dinletme başarısını elde edecek olan sporcularımızla gurur duyuyoruz. Dünya ikincisi güreşçimizin antrenörünü, TGF’yi, ailesini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Haber:B.Ali KAVALCI

Fotoğraf : Mehmet Kaptan ERBAŞ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.