Çaykur, 93 ülkeye ulaşıyor

Çaykur, 93 ülkeye ulaşıyor Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), dünyanın dört bir yanında 93 ülkeye paketli ve soğuk çay ihracatı gerçekleştiriyor. Çaykur tarafından üretilen doğal ve sağlıklı Türk çayı dünya..

Çaykur, 93 ülkeye ulaşıyor
Son Güncelleme: Bu Haber 444 views Whatsapp

Çaykur, 93 ülkeye ulaşıyor

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), dünyanın dört bir yanında 93 ülkeye paketli ve soğuk çay ihracatı gerçekleştiriyor.
Çaykur tarafından üretilen doğal ve sağlıklı Türk çayı dünya pazarına yayılıyor. Dünyada kuzey iklim kuşağında üretilen ve üzerine kar yağan doğal organik Çaykur çayları, Avrupa Birliği’nde 44 ülkeye ihraç ediliyor. Çaykur çayları Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD’den, Çin’e, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Kanada’ya, Japonya’dan Yeni Zelanda’ya kadar toplamda 93 ülkeye ulaşıyor. Paketli çayların yanı sıra soğuk çay ihracatı da gerçekleştiren Çaykur, yeni pazar arayışları için çalışma yürütüyor.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Türkiye’de çayın öncüsü olan kurumun dünya pazarında da yerini alabilmesi için çeşitli temas ve girişimlerde bulunduklarını belirterek “Türk çayı üzerine kar yağan ve başka ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen doğal bir mucize. İnsan sağlığına faydaları bilimsel araştırmalarla kanıtlanan çayımız dünyada da tercih ediliyor. Pazar payımızı artırmak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.