-12 EYLÜL’DE KAPATILAN HERGÜN GAZETESİ’NİN BİLİNMEYEN TARİHİ

BİLİNMEYEN TARİHİ -GAZETECİ RECEP KÜÇÜKİZSİZ TARAFINDAN YAZILAN KİTAP 12 EYLÜL’DE YAŞANANLARI VE GAZETENİN SÜRESİZ KAPATILMASI YAZILDI İSMET KÖSOĞLU RİZE-12 Eylülde Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından süresiz kapatılan HERGÜN Gazetesinde yaşananlar Gazeteci Recep..

-12 EYLÜL’DE KAPATILAN HERGÜN GAZETESİ’NİN BİLİNMEYEN TARİHİ
Son Güncelleme: Bu Haber 692 views Whatsapp

BİLİNMEYEN TARİHİ

-GAZETECİ RECEP KÜÇÜKİZSİZ TARAFINDAN YAZILAN KİTAP 12 EYLÜL’DE YAŞANANLARI VE GAZETENİN SÜRESİZ KAPATILMASI YAZILDI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-12 Eylülde Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından süresiz kapatılan HERGÜN Gazetesinde yaşananlar Gazeteci Recep Küçükizsiz tarafından kitaplaştırıldı. Hergün Gazetesi kitabının 1.cilti ilgi gördü.

12 Eylül 1980 öncesi MHP nin basın alanındaki sesi olan ve İstanbul’da günlük yayınlanan Hergün Gazetesi İstanbul 1.Ordu ve Sıkıyönetim Komutanı Org. Necdet Üruğ imzalı yazısıyla 11.9.1980 tarihinde kapatılmıştı. O güne kadar gazetede yaşanılan olaylar dönemin Yazı İşleri Müdürü Veyis Sözüer’in katkılarıyla Gazeteci Recep Küçükizsiz tarafından kaleme alınarak kitaplaştırıldı. 300 Sahifelik 1976-980 dönemini kapsayan hatıraların yer aldığı Hergün Gazetesinin 1.cilti basıldı. Yusufiye Vakfı Başkanı Gazeteci Recep Küçükizsiz kitabın takdim yazısında’ Ülkücü Basın Şehitleri İ.Egemen Darendelioğlu, İsmail Gerçeksöz, Kemal Fedai Coşkuner, S.Tamer Özdemir, Erdoğan Hançerlioğlu, Selahattin Turgay Daloğlu ve Cengiz Akyıldız’ın aziz ruhlarına ithaf ettiğimiz kitapta yaşadıklarımızdan bahsettim. Kırk yıl önce iktidar heveslisi bir avuç generalin yaptığı alçakça bir darbe sonrasında ’devlet düşmanı-vatan haini’ olarak suçlanıp, bütün mensupları cezaevlerine doldurulan ve darağaçlarına çekilen Ülkücüler, fikirlerinden de ülkücü hedeflere yürümekten de asla vazgeçmediler. Bu kitap 12 Eylül darbesiyle kapatılan, yayınlandığı dönemde Ülkücülerin sesi olmuş Hergün Gazetesinin bilinmeyen tarihini bu gerekçelerle gün ışığına çıkarmak için yapılmış bir çalışmadır. İlk cildini yayınladığımız bu kitap, Hergün ’ün diğer emekçilerinin anlatımlarıyla devam edecektir. Bu çalışma Ülkücü basın emekçilerine olduğu kadar tarihe de bir borcumuzdur. Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim’ dedi.

Yusufiye Vakfı Yayınlarının 9.kitabı olarak basılan 300 sahifelik kitapta Yaşar Okuyan’dan, Alpaslan Türkeş’e, Necip Fazıl’dan Nevzat Kösoğlu’na, Enver Altaylı’dan Tuncay Mataracı’ya ve dönemin birçok Ülkücü camiası isimlerine yer verilmiş.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş