KOVİD-19 ÇEVRE BİLİNCİMİZİ ARTIRDI

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com KOVİD-19 ÇEVRE BİLİNCİMİZİ ARTIRDI Dünya genelinde kovid-19 salgınında toplam vaka sayısı 90 milyon 800 bini aştı. İnsanın çevre konumunun bilincini yitirerek kendisine emanet edilen tabiatı ve..

KOVİD-19 ÇEVRE BİLİNCİMİZİ ARTIRDI
Son Güncelleme: Bu Haber 847 views Whatsapp

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com

KOVİD-19 ÇEVRE BİLİNCİMİZİ ARTIRDI

Dünya genelinde kovid-19 salgınında toplam vaka sayısı 90 milyon 800 bini aştı. İnsanın çevre konumunun bilincini yitirerek kendisine emanet edilen tabiatı ve tabiat varlıklarını hoyratça kullanması, evrendeki doğal dengenin bozulmasını yıllarca maalesef hızlandırmıştır.

Bunun sonucunda dünyamızın, küresel ısınma sebebiyle hissedilir derecede bir kuraklık tehlikesi ve su kaynaklarının azalması sorunuyla karşı karşıya olduğu, bu alandaki yetkin kişiler tarafından ifade edilmektedir. Dinimize göre Allah’ın bütün insanlığa ihsanı olan nimetlerin adil ve dengeli bir şekilde emanet bilinciyle kullanılması, kaynakların israf edilmemesi ve huzur dolu bir dünya için çaba harcanması, insanlığın ortak sorumluluğudur.

Bu itibarla Başkanlığımız, İslâm’ın çevre konusundaki eşsiz öğretilerinden hareketle toplumda bir çevre bilinci oluşturmayı, çeşitli faaliyetler ile çevre temizliğine olan özeni artırmayı din konusunda insanları aydınlatmanın ve din hizmetinin ayrılmaz bir parçası olarak görmekte, insanın evrendeki konumuna ait bilincin yenilenmesine, çevrenin ve doğal dengenin korunmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmayı ve bunlara katkı sağlamayı dinî ve insanı bir görev kabul etmektedir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş